Следвайте ни

Камило Плачи: Феновете на Хебър да очакват много победи

viber icon

Новият селекционер на ВК Хебър Камило Плачи е от няколко дни в България, а от вчера и в Пазарджик. Бившият наставник на "трикольорите" е тук, за да се запознае с базата, атмосферата и условията, както и с ръководството и администрацията на клуба. Любопитен е фактът, че за първи път Плачи ще води клубен отбор в България. С него разговаряхме в лоби бара на гранд хотел "Хебър"

- Камило, защо се съгласихте да поемете Хебър? Какво ви привлече в този клуб?

- Изкарах тежък вирус в Русия и бе невъзможно да продължа да работя там, защото климатът е студен. След белодробните си проблеми анулирах договора си с Факел. Междувременно получих оферти от клубове в Полша, Турция, Русия и Хебър(Пазарджик). След няколко телефонни разговора със състезатели, с които бяхме заедно в националния отбор на България, за два дни успяха да ме убедят, че правилното място е Пазарджик. След това говорих с президента на клуба Александър Иванов и спортно-техническият директор Стоян Самунев. Двамата бяха много ентусиазирани и ми обясниха, че искат да спечелят отново титлата в България и да направят добро впечатление в Европа. Това ме привлече за каузата им и ми повлия за крайното решение да поема клуба от Пазарджик.

- Вие бяхте помощник-треньор, а след това и селекционер на България преди години. Сега обаче ще водите за първи път клубен тим в страната ни? 

- Прекарах шест години в България, които бяха много интензивни и красиви. Чувствам се много близък с българския народ. Вярвам, че през последните години нивото на българското първенство е станало по-високо. Чест е и съм щастлив да водя шампиона на България.

- Какво научихте за отбора и град Пазарджик?

- Познавам някои от играчите в тима, те са били с мен в националния отбор. Прочетох за историята на града, която е много интересна. Разбрах и, че волейболът има важна роля в града, много български шампиони са израснали в този град и обичат волейболния клуб. Изгледах няколко мача на отбора, включително и тези от евротурнирите. Вече се запознах и с материалната база на клуба, която е на висота. Пазарджик е от градовете, които не са нито малки, нито големи, а такива ми допадат. Близо е до столицата и смятам, че ще се чувствам много добре за престоя, в който ще бъда тук. 

- Вече обявихте първите нови имена от селекцията на Хебър. Включително и чуждестранно. Какво още да очакваме?

- С президента и мениджъра правим всички потребно в тази посока така че отбора да бъде още по-солиден и конкурентноспособен. Бих искал да видя силен, обединен отбор, който играе добър волейбол и никога не се отказва. Ще има още нови имена, но нека изчакаме. По-важното е в крайна сметка от новите и досегашни състезатели, които запазихме да направим един добър отбор и колектив. Доколко сме успели в тази посока ще се видим на полето, когато започнат волейболните мачове. 

- Последните два трансфера говорят за голям опит преди всичко. Това ли ще бъде водещото за Хебър през новия сезон?

- Опитът сам по себе си не печели мачовете. Но помага да се спечелят. Както обаче един опитен състезател на 35 години може да изиграе силен мач, така може да го направи и 20-сет годишен волейболист.

- Основен конкурент на Хебър е Нефтохимик. Следите ли каква селекцията направиха там през лятото?

 - Още е рано да се коментира новото първенство и конкурентите ни. Разбрах, че Нефтохимик(Бургас) са завършили селекцията си, но има и други отбори, които се очаква да играят важна роля в шампионата. Едва тогава ще мога да говоря по-конкретно за потенциалните противници на Хебър.

- В личен план какви са персоналните ви амбиции и цели начело на Хебър, след като отборът спечели титлата на България и ще играе в Шампионската лига за първи път?

- Те съвпадат изцяло с клубните ни цели и са напълно ясни - да спечелим първото място в България, да вземем Купата и Суперкупата и да се опитаме да се представим максимално добре в Европа. Относно евротурнирите трябва да изчакаме потока, в който ще бъдем за да говорим по-конкретно.  

- Какво да очакват феновете на Хебър през новия сезон?

- Преди всичко много победи с любимия им тим, а за мен най-важната ще бъде да победим окончателно COVID-19 и да ви върнем нормалността в живота и в спорта. Това включва и връщането в пълна степен на феновете в залите, защото ние правим този спорт преди всичко за тях.Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?