Камило Плачи е новият треньор на ВК Хебър!

Чужденец поема ВК Хебър! Преди часове Камило Плачи подписа договор за две години с пазарджишкия клуб и ще го води от новия сезон. 

Специалистът от Италия има богата визитка, а през последните години е водил отборите на Нинфа Латина (Италия),  Халкбанк Анкара (Турция) и Факел Нови Урингой (Русия), с които печели "Чалъндж Къп".
Камило Плачи е бивш национален селекционер на България и изиграва важна роля при представянето на родните "трикольори" по време на паметните олимпийски игри в Лондон през 2012 година, коментираха назначението му от управата на Хебър.

Кой е Плачи?

Камило Плачи е роден на 11 ноември 1956 в Специа, в южната италианска област Саленто. Когато е едва на 11 години губи баща си и майка му го изпраща в колеж. Там се запознава със свещеника дон Тонино Бело, който бил голям почитател на волейбола. Той запалва Камило по тази спорт и го научава да играе.

Постепенно Плачи се влюбва във волейбола и започва да тренира сериозно. Когато е само на  18 г. обаче  неприятен инцидент слага край на състезателната му кариера – Плачи претърпява тежка катастрофа с мотоциклет и получава фрактура на крака. Тежката травма не му позволява да тренира активно и Плачи се пренасочва към треньорската професия. 

Кариерата му на треньор започва през 1985 г. в италианската лига A1. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?