64

Изненада! Марица уволни треньора си, сменя го турчин

Два дни, след като спечелиха рекордната десета шампионска титла на България, волейболистките на Марица се сдобиха и с нов треньор. От следващия сезон начело на "жълто-сините" че е турчинът Ахметджан Ершимшек. 

Оповестяването на новината обаче вкара клуба в конфузна ситуация, тъй като досегашният треньор Борислав Крачанов не беше наясно със ситуацията. Новината му бе съобщена "на пожар" по време на ангажимент със спонсори в бутиковия хотел The Emporium Plovdiv. 

Шефовете на Марица не бяха съобщили на Крачанов за смяната, но колеги я пуснаха във виртуалното, подзовавайки се на мними източници от Турция.

И така, 29-годишният Борислав Крачанов приключи с одисеята си като треньор на Марица. С него отборът не надскочи себе си в Шампионска лига, но причината е и в по-занижената селекция в сравнение с предишните години.

Начело на Марица застава Ахметджан Ершимшек, който е част от техническия екип на турския Вакъфбанк Ахметджан е бил и в щабовете на националните тимове на Турция и Сърбия, като има участие на Олимпиадата в Токио 2020.

Ершимшек досега не е бил старши треньор, което означава, че в Марица продължават да школуват повече щаба си отколкото талантливото поколение, което имат. Засега нивото на отбора от година на година става все по-ниско.

p.s. Очаквайте в четвъртък последното интервю на Борислав Крачанов като старши треньора на Марица пред колегата Кирил Донев в Подкаст Марица.

Оцени новината

Оцени новината
2.2/5 от 5 оценки
2.2/5 от 5 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?