Иван Петков: Сбъднах мечта да водя национала и публиката да пее химна

Националният селекционер на женския ни волейболен отбор Иван Петков бе доволен след първата победа на Евро 2021 над Гърция с 3:0. Снощи нашите удариха безпроблемно тима на южната ни съседка в зала Колодрума.

„И аз очаквах да има такова сковаване в началото, мога да го кажа, но нашият отбор е много опитен. Въпреки тежестта на първия мач във всеки един турнир, успяхме да играем един волейбол, не мога да кажа, че беше кой знае какво, но беше по начин, по който да победим. И нещата за нас изглеждаха по по-лесен начин. Определено успяхме да ги пречупим със сервис в по-важните моменти и да направим разлика, но най-голямото ни оръжие беше атаката, където доминирахме.

В женския волейбол е въпрос на ситуация, да търсиш как да решиш ситуацията. Имаше някои разигравания, които можехме да ги решим по по-категоричен начин или поне по-добре да отиграем топките. Имахме някои проблеми с тези леки топки, но не може без проблеми, в крайна сметка е важна победата.

Не сме пестили усилия, но състезателките знаят кога да натиснат и кога да подходят по-лежерно в някои ситуации. Играхме толкова, колкото да победим. Приличен мач на прилично ниво. Успяхме да вземем най-доброто. За мен е сбъдната мечта да водя националния отбор, хората да пеят химна, България да играе на европейско първенство и да има голяма еуфория", коментира Иван Петков.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?