61

Иван Петков напусна националния отбор

Иван Петков напусна поста старши треньор на женския национален отбор по волейбол. Пловдивският специалист се срещна с президента на федерацията Любомир Ганев и обяви, че има други планове за бъдещето си. Двете страни си стиснаха ръцете и си пожелаха успех.

"Изключително съм благодарен на Иван за свършеното през последните години - коментира Ганев пред официалния сайт на БФВолейбол. - Треньорът изпълни поставената цел да изравни интереса към нашите дами с мъжкия национален отбор. Еуфорията около мачовете на Европейската златна лига и Европейското първенство скоро няма да бъде забравен. Пожелавам успех на Петков в бъдещите му начинания. Вратата към БФ Волейбол винаги ще бъде отворена за него."

В момента Петков е треньор на украинския първенец Прометей, с който се класира за Шампионската лига. Все още БФВолейбол не е избрала нов треньор на женския ни тим.

"В духа на ползотворната ни работа се разбрахме да се разделим с Иван Петков - коментира Илия Динков, първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. - Трябва да отчетем свършената сериозна работа от Петков и екипа му, не само към изравняването на интереса към женския и мъжкия национален отбор, но и за развитието в спортно-техническо отношение. Разчитахме да продължим работата. Имахме обща стратегия за работа в националните отбори - във всички възрасти до жени, но не срещнахме докрай разбиране за реализирането на тази цялостна стратегия. Вратите на Иван и щаба му към БФВолейбол остават отворени. Управителният съвет ще вземе решение кой ще бъде новият национален треньор."

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата