64

Италианско гуру от Вакъфбанк поема школата на Марица

Джузепе Бозети е новият директор на школата на ВК Марица (Пловдив) от новия сезон. Един от най-успешните треньори на италианската и европейска младежка сцена поема школата на волейболния клуб.

Проф. Бозети се счита за гуруто на волейбола за подрастващи в Италия. Многократен шампион на клубно и национално ниво и европейски шампион с Италия, като за последните пет години е бил директор на школата на ВакъфБанк (Истанбул).

Той е баща на сестрите Бозети, играещи за италианския национален отбор и европейски клубни колоси.

Негов помощник ще бъде най-успешната волейболистка в историята на Марица (Пловдив) легендата на българския волейбол – Ани Узунова.

Междувременно, Марица (Пловдив) U16 записа трета поредна победа на финалите на Държавното първенство до 16 години. Финалите от Група А, в която е Марица, се играят в зала Осогово в Кюстендил.

Маричанки победиха Раковски (Димитровград) с 3:0 (25:10, 25:22, 25:17) гейма и са категорични в групата – три победи от три мача и без загубен гейм.

Утре Марица играе последните си два мача от Група А. Първият мач ще се играе от 10:00 ч. срещу Велбъдж (Кюстендил) и от 14:00 ч. срещу Миньор (Перник).

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?