Историческа Суперкупа за Хебър(Пазарджик)

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) са новите носители на Суперкупата на България при мъжете!

"Тигрите", водени от Атанас Петров, надиграха Нефтохимик 2010 (Бургас) с  3:0 (31:29, 25:20, 25:18) в изключително интересен и зрелищен двубой, който се игра в столичната зала „Христо Ботев“.

С това Хебър вдигна първи исторически трофей от Суперкупата на България, като увеличава своите отличия във витрината си, след като през изминалия сезон спечели и Купата на България.

С този успех пазарджиклии тръгват с летящ старт за новия сезон в Суперлигата, в който са изпълнени с амбиции за спечелване на всички възможни трофеи - шампионска титла и Купата на България.

Истински спектакъл имаше в първия гейм, който бе изключително равностоен, а двата тима се бореха за всяка точка със зъби и нокти.

При равенството 10:10, Хебър се пропука и допусна грешки, които доведоха до предимство за бургазлии 16:11.

"Тигрите" обаче бързо преодоляха временната слабост и успяха да стопят пасива си, като отново изравниха играта и това продължи извън 25-а точка.

В решителните моменти след няколко гейм бола и за двете страни по-устойчиви се оказаха хебърци, които затвориха гейма с 31:29 след две поредни успешни атаки на Венци Рагин и Тодор Алексиев и поведоха с 1:0.

Идентична ситуация, но с обратен знак се повтори във втория гейм. След серия от сервис на Георги Братоев Хебър поведе с 15:11.

Въпреки усилията на бургазлии, момчетата на Атанас Петров съумяха да запазят аванса си докрай и наложиха волята си и в този гейм, като поведоха с 2:0.

Това се отрази на нефтохимиците и на третата част те нямаха същите съпротивителни сили. Волейболистите на Хебър диктуваха темпото, взеха първоначален аванс с 12:7, задържаха преднината си и спечелиха и третата част, а с това и крайната победа.

Нефтохимик: Добромир Димитров, Жани Желязков, Мирослав Градинаров, Георги Петров, Николай Николов, Илия Петков - Теодор Салпаров-либеро (Стоян Самунев

Старши треньор: Николай Желязков

Хебър: Георги Братоев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Александър Ляфтов, Николай Къртев, Венцислав Рагин - Петър Каракашев-либеро

Старши треньор: Атанас Петров

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?