Хебър удари Локо с 3:0 в първия четвъртфинал

Хебър победи безапелационно ПСК Локомотив в първата 1/4-финална среща от WINBET плейофите с 3:0  (25:15, 25:19, 25:20) в пазарджишката спортна зала "Васил Левски".

Двубоят бе дебютен за спортно-техническия директор Стоян Самунев, който пое отбора поради здравословни проблеми на треньора Драган Иванов. 


В първата част домакините се наложиха с 25:15 след 20 минути игра. Хебър спечели и втория гейм след 25:19. Третата част бе най-оспорвана, като пловдивчани успяха да поведат на два пъти, но домакините отново надделяха, този път с 25:20.
Втората среща от плейофите е в събота (27.03) от 18:30ч. в зала "Сила" и ще бъде предавана пряко по Диема Спорт 2.

Втори успех за волейболистите от Пазарджик ще доведе до класирането им на полуфинали. Евентуална победа на пловдивчани пък ще вкара серията в трети мач, който ще се играе на 29 март (понеделник), отново в Пазарджик.

"Тигрите" започнаха и завършиха двубоя максимално концентрирани и бяха по-добрият тим през целия двубой. Те  допускаха по-малко грешки от противника, което бе ключово за успеха. 

Пазарджиклии доминираха изцяло в първата част, като имаха превес в елементите и убедително поведоха. Впоследствие гостите от града под тепетата тръгнаха силно, но не успяха да удържат темпото и "тигрите" отново владееха положението. Авансът нарастна на 2:0 гейма. 

Третата част започна равностойно, но след това пазарджиклии се откъснаха и очаквано излязоха напред в резултата. До края Хебър не срещна никакви проблеми и записа чист успех. 

Най-резултатен в мача бе Брадли Гънтър с 15 точки (3 блокади), Александар Ляфтов и Тодор Алексиев добавиха по 12 точки (1 ас, 2 блокади) (1 ас).

За съперника Руслан Шевцов приключи с 11 точки (4 аса), с 10 се разписа Венцислав Георгиев (1 ас).  

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?