102

Хебър с фалстарт в Шампионска лига

Волейболният първенец при мъжете Хебър записа домакинска загуба на старта на най-престижния европейски турнир - Шампионската лига. Воденият от Камило Плачи тим падна у дома от румънския шампион Аркада (Галац) с 0:3 (22:25, 19:25, 24:26) в първия двубой от втори квалификационен кръг на надпреварата, игран в спортна зала "Васил Левски". 

Реваншът в Галац ще бъде идната сряда, от 18:00 ч., като родния първенец запазва шансове да продължи напред. Това може да се случи, ако Хебър спечели при гостуването си с 3:0 или 3:1 гейма. Тогава ще се изиграе т.нар. "златен гейм", който ще определи крайния изход.

Хебър стартира мача с Аркада в състав: Александър Туш, Якопо Масари, Виктор Йосифов, Тодор Алексиев, Николай Николов, Петър Премович, Теодор Салпаров - либеро, а по-късно на полето се появиха Добромир Димитров, Трифон Лапков, Мартин Симеонов и Пламен Шекерджиев). 

Двата отбора започнаха равностойно (4:4), след което румънският шампион  се мобилизира и дръпна (6:4). Волейболистите на Серджу Станчу поддържаха играта стабилна, като постепенно увеличиха преднината си. "Тигрите" обаче набраха инерция и стопиха разликата след добра игра на блокада. Съперникът обаче навакса и отново взе водеща роля (15:12). В ключовите моменти пазарджиклии се върнаха в играта (20:20), но Аркада успя да надделее и да заформи за пореден път интрига. Първенецът на северната ни съседка поведе в мача с 0:1 след 25:22.   

Хебър дръпна във втората част, вземайки аванс от три точки (7:4). Аркада изправи родния тим на нокти, като успя да стигне до равенство. Момчетата на Камило Плачи обаче заиграха още по-вдъхновено, оставяйки съперника на достатъчно добра дистанция (11:8). До средата на гейма играта на "тигрите" вървеше отлично, но противникът успя максимално да ги затрудни. Впоследствие силите бяха изравнени (15:15), като се стигна и до обрат след два поредни аса на латвийския посрещач Кристапс Шмитс. Сервисът на румънския шампион пропука посрещането на Хебър и воденият от Серджу Станчу тим отново надделя. 

Третият гейм тръгна идентично на втория - с преднина за българския шампион (5:3 и 7:5), като положението се запази и в следващите минути. Разликата остана стабилна, въпреки че противникът продължи да тормози с атака и сервис. В ключовите ситуации обаче Аркада отново скъси дистанцията и играта продължи точка за точка. Блокадата на момчетата на Камило Плачи заработи отлично и родният първенец стигна първи до геймбол (24:21). Съставът от северната ни съседка обаче влезе в серия, стигайки до 24:24. Впоследствие Аркада стигна на свой ред до мачбол и успя да реализира и втория при 26:24, за крайното 3:0 гейма. 

Най-резултатен в двубоя бе Петър Премович с 14 точки (2 аса), с толкова се разписа и Тодор Алексиев. Якопо Масари завърши с 9 точки. За съперника Оскар Мадсен реализира 14 точки, Александру Рата приключи с 10 точки (2 аса). Ахроржон Собиров се отчете с 8 точки (3 блокади). 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?