Хебър подчини с 3:1 Монтана за 10-ти успех

Волейболният Хебър (Пазарджик) затвърди лидерската си позиция в Първата осмица на Суперлигата след домакински успех с 3:1 над гостуващия Монтана.

"Тигрите"  записаха десета победа от началото на шампионата след 25:22, 21:25, 25:19 и 25:20 в мач от 12-ия кръг. 

Хебър започна в състав: Иван Латунов, Тодор Алексиев, Любомир Агонцев, Александар Ляфтов, Брадли Гънтър, Николай Къртев и Петър Каракашев - либеро. 

Двубоят започна с равностойна игра, след което пазарджиклии набраха инерция и поведоха. Домакините правиха по-малко непредизвикани грешки, бяха отлични на сервис и атака. Въпреки това, в средата на частта монтанчани успяха да ги догонят и да вкарат интрига. Момчетата на Драган Иванов успяваха да оформят минимална преднина, след което борбата отново бе за всяка точка. В крайна сметка Хебър успя да извоюва успеха в частта, благодарение на превъзходството си в атака и блокада. 

Волейболистите от Пазарджик имаха крехко предимство във втората част, но позволиха на съперника да навакса и да обърне. Това наложи смяна в полето на домакините - Пламен Шекерджиев смени Александар Ляфтов.

Гостите съумяха да запазят аванса си, справяйки се с атаките на Хебър. Състезателите от Северозапада продължиха да тормозят противника, но допуснаха и доста грешки. Това не им попречи да наложат волята си и да изравнят резултата. Герой на гейма бе Максим Сапожков, който записа силно представяне. 

Мобилизирани, момчетата на Драган Иванов започнаха повече от добре в следващата част, като заиграха по-уверено, но и се възползваха от грешките на Монтана. И точно когато всичко изглеждаше предрешено, гостите успяха да нарушат спокойствието. Максим Сапожков отново демонстрира добра игра, но не бе достатъчно, за да запази възходящия ритъм. Обратът в полза на пазарджишкия тим бе налице и Хебър нямаше повече трудности. Монтана срещна сериозни проблеми в посрещане и това неминуемо оказа своето влияние. 

Волейболистите от Северозапада стартираха ударно в решаващия четвърти гейм, но бяха настигнати от пазарджиклии. Това бе и ключовият момент, който сякаш предопредели развоя на частта и срещата. Хебърци оформиха стабилна преднина, но желанието за победа обаче бе силно и в полето на монтанчани, които отново върнаха интригата за кратко. Впоследствие "тигрите" бяха по-добрият отбор на терена и просто довършиха започнатото. 

Най-резултатен бе Брадли Гънтър с 10 точки (1 блокада), 8 точки реализира Тодор Алексиев. За Монтана Максим Сапожков бе над всички с 12 точки (1 ас). 

За най-полезен играч в срещата пък бе избран разпределителят на Хебър Любо Агонцев. 

След успеха си над Монтана играчите на Хебър имат вече в актива си 30 точки (10 успеха, 2 поражения), докато съперникът им остана на пета позиция с 18 точки (6 победи, 6 загуби). 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?