Хебър победи пак Локо и е на 1/2 финал

Волейболният Хебър (Пазарджик) се класира за 1/2 финалите на Суперлигата при мъжете, след като победи като гост Локомотив (Пловдив) с 3:1 (25:23, 25:20, 22:25, 25:20 ) във втория мач между двата тима от четвъртфиналните плейофи.

Така с общ резултат 2:0 победи „тигрите“ продължават напред, като в следващата серия ще срещнат Монтана, отново с домакинско предимство.

На двой терен домакините от Пловдив се бориха много, показаха добра игра, особено на сервис, както и възможности на други елементи, но първенецът в класирането на елита Хебър не допусна да загуби повече от гейм.

Пловдивчани тръгнаха нахъсано и силно, като имаше равностойна игра в първия гейм. Хебър обаче не се поддаде на натиска и въпреки големия отпор на пловдивчани, наложи волята си с повече опит в края на частта. Съперниците се редуваха в смяна на  водачеството с минимална разлика до 20-та точка. В този момент настана игра точка за точка до  23:23. Бърза атака през центъра на Николай Къртев донесе 24 точка за Хебър, а директна точка от сервис на Брадли Гънтър сложи финалния акорд и пазарджиклии спечелиха първия гейм.

Успехът освободи психически пазарджиклии, които в първата половина на втората част буквално прегазиха домакините. След отлична игра на сервис и в атака съставът на Хебър започна с 5:1 и 9:3, като увеличи преднината до разгромното 19:9. В този момент пазарджиклии прибързано помислиха, че вторият гейм вече спечелен и допуснаха спад. Домакините само това и чакаха и се надигнаха, а след страхотни отигравания на Руслан Шевцов, който от пет изпълнения на начален удар, отбеляза три аса, пасивът на домакините бе намален до 14:19.  Пред реалната опасност да стане изненада, Хебър отново стабилизира играта си. Гостите запазиха преднината от пет точки докрай, като спечелиха и втория гейм.

Притиснати до стената, волейболистите на Локомотив нямаха какво повече да губят и показаха възможности в третата част, като повишиха ефективността си в нападение. Отново имаше поредица от смяна на водачеството през целия гейм, като двата тима се гонеха до равенството 20:20. В този момент сервисът на Локомотив изигра решаваща роля за успеха, като домакините поведоха с 23:20. Гостете успяха да намалят до 22:24, но бомбеният начален удар на Руслав Шевцов затрудни посрещането на пазарджиклии, а грешка на Теодор Тодоров донесе 25-тата точка за Локомотив, който спечели гейма и остана в играта.

Успехът окрили домакините, сервисът им продължи да тормози посрещането на съперника и Локомотив тръгна ударно в четвъртата част. След серия от крайната линия на Добромир Димитров, включително и 3 аса, домакините започнаха с 4:0 в своя полза, като продължиха да диктуват развоя до десета точка. Отново обаче гостите показаха, че имат дълга скамейка и опитни играчи, като изравниха при 10:10. След средата на гейма Хебър отново взе предимство, запази го докрай и спечели крайната победа.

Реализатор за победата на Хебър бе Брадли Гънтър с 22 точки ( 1 ас, 3 блокади). Тодор Алексиев и Александър Ляфтов добавиха по 13 точки за успеха.

За Локо най-резултатен бе Руслан Шевцов с 19 точки ( 3 аса, 3 блокади).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?