Хебър падна от Левски в мач без значение

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) отстъпиха като домакини на Левски(София) с 0:3 (21:25, 25:27, 21:25) в последния си мач от редовния сезон в Първата осмица на Суперлигата при мъжете. Срещата се игра в спортна зала „Васил Левски“ и бе от значение само за класирането на гостите, които с него финишираха втори, докато хебърци си бяха подсигурили предсрочно лидерската позиция.   

Това позволи на Драган Иванов да бъде използва по-нетрадиционен състав, като  даде възможност за изява на състезатели, които имаха по-малко игрово време. 

Хебър започна с Иван Станев, Спас Байрев, Александър Ляфтов, Пламен Шекерджиев, Теодор Тодоров, Стойко Ненчев и либерото Добромир Димитров. В хода на срещата на полето се появиха Любомир Агонцев, Иван Латунов, Брадли Гънтър и Николай Къртев.

В първия гейм поредица от непредизвикани грешки на домакините дадоха предимство на левскарите и те започнаха да диктуват играта. До края на гейма гостите не изпуснаха инициативата и поведоха с 1:0.

Втората част бе най-оспорвана. Хебър се разигра и на свой диктуваше развоя до средата на гейма. Левски обаче успя да навакса, като играта тръгна точка за точка. В решителните моменти сервисът бе използван и от двата тима като оръжие за надмощие. Домакините поведоха с 24:23, след добри изпълнения от крайната линия на Пламен Шекерджиев, но изпуснаха възможност да го затворят в своя полза и да изравнят. След равенството 25:25, блокада на Марк Макгивърн даде предимство на „сините“, а отлична атака на Боян Йорданов сложи финалния акорд в полза са гостите.

В третата част отново имаше равностойност до 8:8, след което Левски се откъсна с две точки. До края на гейма "сините" отново съумяха да покажат повече аргументи на игрището и затвориха мача с чиста победа.

Александър Николов бе най-резултатен за победителите с 18 точки. Боян Йорданов добави още 15, а Гордан Люцканов завърши с 13 точки. За Хебър Александър Ляфтов и Спас Байрев реализираха по 13 точки.

Това бе и първият успех на Левски на пазарджишка земя през последните 4 години. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Само Левски, Оле

Само Левски, Оле

14.03.2021 | 08:28

Само Левски, Оле

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?