Следвайте ни

Хебър обяви война на волейболната федерация

Любо Ганев и компания не са желани в Пазарджик, категоричен е кметът на града Тодор Попов

viber icon

Яростна атака по адрес на волейболната федерация отправи кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Той направи специално видео обръщение, което бе следствие от вчерашното решение на УС да обяви Нефтохимик за служебен първенец на Суперлигата при мъжете.

„Не разбрах кое налага още към 31-ви март да бъде прекратено първенството и временното класиране да стане окончателно със служебен шампион. Ами точно според нормативната база на федерацията първенец се обявява след изиграване на плейофи. В случая дори имаме незавършено първенство в редовен сезон, като остават още 2 кръга. 

Кое наложи вземане на крайно решение при положение, че новия сезон започва след повече от 6 месеца”, попита риторично Попов.

„Къде е справедливостта към феновете и момчетата, играещи волейбол? Къде е позицията на федерацията? Къде е позицията на председателят Любо Ганев? Тези решения са взети от хора, които преди 3 години, още преди Хебър да се появи на волейболната сцена на България си

бяха направили едни уговорки

и то за това волейболът ни беше на едно селско ниво. Същите хора се бяха разбрали негласно така че в родния елит волейболистите повече от 1500 лв. заплата да не получават. Тези лица развиваха волейбол с 20 души в залата, половината от които роднини и близки на състезателите.

 Хебър като отбор и като отношение направи така че нивото на българския волейбол през последните 3 години да се вдигне в пъти. 

Няма по-професионален отбор в България от Хебър. Няма по-добра организация на волейбол от Хебър. Няма по-добра публика от тази на Хебър. И няма по-коректно отношение в страната от това, което ние сме установили с нашите волейболисти. Няма и да има", категоричен е кметът. 

"Това решение е безкрайно несправедливо не само към Хебър. То е такова и към всички волейболни клубове в страната. Към състезатели, които цялата година дават сърце и душа за да покажат на какво са способни.

Всички са ощетени.

Гаранция, че ние или Нефтохимик ще стане шампион няма. Може всеки един тим от плейофната група да го направи, има и други добри отбори.

Проследете публично дали волейболистите на гласувалите това решение клубове(б.р. отборите без Хебър, Марица, ЦСКА и Левски) ще си получат заплатите в следващите два месеца. В основата на това решение първо стои

завистта към нас от всички,

а на второ нежеланието да се дават финансови средства", убедено заяви Попов.

Той даде заявка за още по-силен Хебър.

"С оглед на сегашната ситуация в страната и последиците от нея, в следващата състезателна година ще бъде доста сложно финансирането на отборите. 

Аз пък заявявам отборно, че Хебър догодина ще бъде още по-силен, ще има още по-високи цели и ще бъде абсолютен хегемон в България. Този път целта ни е да стане задължително

шампион и то без загубен мач.

Нека всички тези да си знаят какво ги очаква. Организацията ще бъде още по-добра, а мотивацията още по-голяма.

И нека знаят в София, че нито президентът, нито колегите му от федерацията, са добре дошли в Пазарджик."

Кметът на общината отчете и вината в отбора.

"Съжалявам, че тази година не успяхме да сбъднем всичките си мечти. В крайна сметка търсим вината и в себе си. Ние не трябваше да губим мачове, които бяха задължителни за спечелване – загубите в Разлог, Монтана, от Нефтохимик у дома доведоха до това да се лишим от заслуженото първо място. Отборът явно подцени някои моменти и допускаше, че всичко ще се реши в плейофите. 

Моя лична кауза от този момент нататък става това Хебър да бъде

пълен хегемон в страната през следващите 3 години.

Искам това да бъде един позитивен, мотивиращ и заслужаващ уважение проект. И той не е само спортен, а социален и местен проект, който да дава самочувствие, възможности и наслада на всички наши фенове. 

Благодаря на всички, които ни помогнаха и бяха с нас до момента. Уверявам всички, че магарето в калта няма да си го оставя и ще направя всичко необходимо от тук насетне Хебър дълго и продължително да бъде там, където заслужава – на лидерската позиция. И тя ще бъде заслужена по всички показатели. 

За пореден път се убедих, че България е на сегашния си хал по точно тези причини  - не сме куражлии, а сме малодушници, завистници, скъперници и ниско мащабни хора. Това е горчивата истина и тя се показва с решенията, които се взимат. В Пазарджик не сме обаче такива и ще го покажем, както сме го правили досега.

Хебър трябва да бъде успешен модел и пример на всички, колкото и на някои хора да не им се иска.

Моята толерантност и добро отношение към тези хора са изчерпани. От тук нататък ние разчитаме единствено и само на себе си и на никои друг", завърши тирадата си кметът на Пазарджик. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (1)

О, Шипка

02.04.2020 | 08:20

В Пазарджик липсват маски, дезинфектанти, хората нямат работа и пари, а наглия кмет и жалкия му племенник се хвалят с волейбола и плюват по Федерацията

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?