102
Следвайте ни

Готвят спортна зала "Васил Левски" за Шампионска лига

viber icon

Извънреден и непланиран ремонт стартира в спортна зала "Васил Левски", видя "Марица". Той е свързан с предстоящото участие на ВК Хебър в групите на Шампионската лига по волейбол, където критериите за провеждане на мачове са с много големи изисквания.

Именно за да не се наложи на хебърци да домакинстват на своите противници в друг град снощи стартира частичен ремонт, който ще засегне зоните около игралното поле, така че да се получат по-големи отстояния. 

В тази връзка ще бъде премахнат подиумът под информационното табло, ще се наложи и корекция на зоните от другата страна, където полето беше оградено с дървена мантинела. 

Спортна зала "Васил Левски" е вече с 43 годишна история, но сериозните подобрения по нея стартираха едва след 2016-та година, когато бе наченат и сегашния социално-спортен проект "Хебър". От тогава до днес спортното съоръжение претърпя няколко ремонта, които бяха свързани с подмяна на отоплението, смяна на покривната конструкция, реновиране на съблекални, сервизни помещения, общи части, бани и тоалетни, а в началото на тази година със средства от Министерство на младежта и спорта беше обновена и фасадата.

Първият домакински мач на Хебър в групите на Шампионската лига ще бъде на 16-ти декември, когато пазарджиклии ще посрещнат в спортна зала "Васил Левски" немският Фридрихсхафен.  

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?