102

"Експрес Хебър" с 14-ти успех в Суперлигата, мина през Нафтата с 3:0

Тимът на ВК Хебър записа 14-ти пореден успех в първенството на Супер волей при мъжете. Тази вечер шампионите от Пазарджик победиха като домакини Нефтохимик(Бургас) с 3:0 (26:24, 25:19, 25:17) в закриващия мач на 15-тия кръг от редовния сезон.  

Непознаващите поражението пазарджиклии са лидери в таблицата макар и с мач по-малко, заради отложената среща със Славия.

В дербито срещу бургазлии "тигрите" бяха изведени отново от помощник-треньора си Мартин Коста Бланко, след като Камило Плачи бе заминал за Италия във връзка с медицински процедури.

При гостите пък отсъстваха състезателите Николай Учиков, Николай Колев и Тодор Димитров.

 

Първият гейм бе най-оспорван в мача, като гостите от Бургас изпуснаха реална възможност да го спечелят и да вземат психологическо предимство. След равностойност в края на гейма бургазлии поведоха с 24:22, но не успяха за затворят гейма. В решителните моменти Хебър показа натрупания опит да излиза от такива ситуации. Сервисът и успеваемостта в атака, бе в основата на обрата, като Якопо Масари сложи финалния акорд в гейма именно с ас.

В следващите две части нефтохимиците продължиха да оказват съпротива, но отпорът им се отдаваше до средата на геймовете. След това Хебър отново наложи волята си и затвори мача с чиста победа от 3:0. 

Най-резултатен за Хебър стана Брадли Гънтър с 18 точки (1 блок, 3 аса). Той бе избран и за Най-полезен играч (MVP) на мача. Тодор Алексиев (1 блок) и Якопо Масари (3 аса) добавиха по 14 точки за успеха.

 

Хебър: Гьорги Гьоргиев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Якопо Масари, Виктор Йосифов, Николай Къртев - Теодор Салпаров-либеро (Стойко Ненчев)

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?