Две осмици в Супрелигата: Хебър е водач на гр. "Б", Локо(Пд) също е там

От сезон 2020/2021 първенството в Суперлигата ще се проведе в нов формат, като датите предстои да бъдат уточнени. В шампионата ще участват 16 отбора, които ще бъдат разпределени в Първа и Втора осмици.

Формирането на  на осмиците ще стане чрез изиграването на 4 предварителни турнира, където отборите ще бъдат на групи.

Водач на първата(гр. "А") е актуалният шампион Нефтохимик (домакин). Останалите тимове са ЦСКА, Дунав и Тетевен.

Пазарджишкият Хебър оглави гр. "Б". "Тигрите", които са домакин ще бъдат в компанията на Левски(Сф), Черно Море и Локомотив(Пловдив).

Група "В" е с водач Добруджа (домакин) и още Пирин, Арда и Берое.

Последната група "Г" ще води Монтана (домакин) и съперници - Марек, Славия и  Луковит.
В турнирите мачовете ще бъдат по системата "всеки играе срещу всеки", като накрая четирите победители автоматично попълват Първата осмица, а последните - Втората осмица.
Вторият и третият от крайното класиране на всяка група играят допълнителен плейоф, като победителят отива в Първата осмица, а загубилият във Втората осмица.

По време на редовния сезон, в осмиците ще се играе на разменно гостуване, "всеки срещу всеки". След края, отборите от 1-6 място от Първата осмица почиват, а тези на 7-мо и 8-мо място играят срещу 1-ви и 2-ри от крайното класиране на Втората осмица за място в плейофите.
Осемте финални отбора играят плейофи по досегашния формат - 1-ви срещу 8-ми, 2-ри срещу 7-ми и т.н. В четвъртфинала се играе до 2 победи, а в полуфинал и финал до 3 победи.
Турнирът за Купа България ще се проведе през месец януари, а преди началото на сезона ще се състои двубоия за Суперкупата между Хебър и Нефтохимик.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?