Довечера преброяваме волейбола ни - мъже или...

Волейнационалите на България се изправят срещу Германия в спор за класиране на 1/4-финалите от европейското първенство 2021. Двубоят е тази вечер от 20:00 часа в Острава (Чехия).

Селекцията на Силвано Пранди тръгна добре в група В, като стартираха с две победи – над Черна гора с 3:0 и Чехия с 3:2, но след това допуснаха поражения от Италия и Словения. В решаващия двубой - срещу Беларус, нашите победиха с 3:1. Така те завършиха на трето място в групата.

Германците записаха четири победи и само една загуба - от олимпийския шампион Франция. С това те приключиха на втора позиция в групата, мачовете от която се играха в Талин (Естония).

Двата отбора се срещат на Евроволей за последно през 2015 г., като страната ни е един от домакините на форума. В груповата фаза родните представители отвяват съперника с 3:0 гейма още в първата си среща. След това съдбата отново изправя "лъвовете" срещу водения тогава от Витал Хайнен състав - резултатът се повтаря. На полуфиналите обаче ни препъва Франция и оставаме четвърти.

"Трикольорите" се сблъскаха с германците и на олимпийската квалификация в началото на 2020 г. в Берлин, като отстъпиха след мъжка битка.

На последното европейско първенство (2019 г.) българските национали отпаднаха след загуба на 1/8-финалите от Словения с 3:1 гейма. 

 Срещата ще се излъчва пряко по РИНГ, от 20:00 ч. б.в.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?