Следвайте ни

Десет елитни клуба поискаха оставка на Данчо Лазаров

viber icon

Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров преживява най-трудните дни, откакто е на поста. Най-влиятелните клубове в страната се обединиха в искането за смяна на Лазаров. Инициативата бе оповестена на специална пресконференция днес. Държавният първенец и участник в Шамрионската лига при жените ВК Марица бе сред първите, които подкрепиха заверата.  Още девет от водещите клубове в страната - ЦСКА, Левски, Хебър, Добруджа, Марек, Дунав, Пирин Разлог, Черно море и Славия при мъжете настояват за свикване на извънредно общо изборно събрание, на което да се гласува оставка на 76-годишния Лазаров. Съгласен с тяхното искане за край на ерата “Данчо Лазаров” е и втородивизионният Виктория Волей.

„Смятаме, че е крайно време да имаме една работеща федерация, която да спре спускането по нанадолнището в българския волейбол. В общи линии, ние вярваме, че имаме нужда от федерация, която се грижи за клубовете, която подпомага адекватно работещите клубове. И една федерация, която да насочи усилията си към ДЮШ, защото всички виждаме резултатите на представителните отбори, но тези резултати бяха заложени в миналото”, заяви президентът на Левски Владимир Николов.

 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?