49

Чудото „Хебър“ и защо Пловдив не успя да го направи

Кои са причините под тепетата все така да няма голям отбор в мъжкия волейбол. Говори бившият национал Николай Николов

И Пловдив, и  Пазарджик са градове с големи традиции в мъжкия волейбол. Днес обаче ситуацията в двата конкуриращи се в исторически план съседни града е съвсем различна. „Хебър“ е новото чудо в българския волейбол и вече жъне победи и на европейската сцена, а пловдивският „Локомотив“ на практика не съществува на картата.

В „Хебър“ се работи професионално и в това е голямата разлика, твърди Николай Николов.  Доскорошният национал е гост на Кирил Донев в епизод 5 на „Марица Подкаст“.

Не става дума само за пари и бюджет, ключът към успеха е в добрата организация, която в Пазарджик са изградили, казва Николов. Според него в по-малкия град е по-лесно да популяризираш този спорт и да му осигуриш финансиране отколкото в София или в Пловдив.

„Подмладяването на националния отбор не се направи по правилен начин. Има нещо сбъркано и резултатите се виждат“, твърди Николай Николов и пита - защо от федерацията освободиха  Николай Желязков след 3 месеца работа, а търпяха Силвано Пранди 3 години при същите резултати.

Ники обаче е оптимист, че добрите години на българския волейбол ще се върнат, ако повече градове поемат по пътя на Пазарджик и инвестират в този красив и любим на много поколения спорт.

Петият епизод на „Подкаст Марица” с гост Николай Николов и водещ Кирил Донев ще се излъчи в четвъртък, 8 декември, от 19 часа. Слушайте и гледайте на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?