Босът на Хебър: Целта си остава да завоюваме мечтания требъл

Преди два дни президентът на волейболния Хебър Александър Иванов изказа благодарността си към депутата Делян Пеевски за дарението от 350 000 лева, което той направи на пазарджишкия клуб. ​Жълто-сините бяха лишени от възможността за требъл, след като федерацията по волейбол прекрати първенството и така шампион стана Нефтохимик.

Ето какво сподели Александър Иванов за читателитe на "Марица"

Г-н Иванов, през последните години е видимо израстването в развитието на клуба. Доволен ли сте от резултатите през миналия сезон? 

- До голяма степен аз и всички в клуба сме доволни, защото финалите, в които участвахме, спортно-технически ги спечелихме. Така че имаме два от два спечелени финала. За съжаление, остава горчив вкус от това, че не можахме да спечелим първенството в спортната зала, на терена. Така не можахме да се сдобием с мечтания требъл, който очаквахме този сезон.

Казвате, че Хебър е социален проект и за вас е важно залата да се пълни. Печелите и трофеи. Те ли са критерият за резултата на проекта ви? 

- Нещата донякъде вървят ръка за ръка. Важно е залата да е пълна, но и да печелим трофеи за феновете. Това трябва да върви ръка за ръка. Целта за новия сезон е да създадем една симбиоза - публика, състезатели и градът да бъдат в един юмрук. И да се забавляваме. В крайна сметка спортът е за забавление предимно. 

Къде откривате грешките в този сезон, за да останете на второ място? 

- Вероятно ние нямаше да се радваме на шампионската титла, дори и нещата да бяха решени в наша полза. В крайна сметка нещата не зависят от нас вече. Нелепо е да търсим вината в това, че не сме спечелили мачове от редовния сезон, защото шампион на България се става чрез плейоф.

Отнесохте въпроса с прекратяването на шампионата и обявяването на Нефтохимик за шампион до съда. Какви са доводите ви и какво решение очаквате?

- Доводите ни са доста прости, а именно, че федерацията наруши собствения си правилник и устава си. Сезирахме първо Общото събрание, но след като разбрахме, че УС на федерацията няма намерение да свиква такова в близките няколко месеца, сезирахме Административен съд. В момента се събират материали по делото и ние ще си търсим правата по съдебен път. Сигурни сме, че истината е на нашата страна. Федерацията прие вещо със задна дата и това е неправилно. Всичко това е в съда и ще си търсим правата.

Ще се отрази ли очакваната икономическа криза на волейболния Хебър?

- Ами тя вече се отразява на всички спортни клубове в света. Ние сме едни от малкото щастливци, които получиха дарение във време на криза. Отново благодаря за това. Важно е за нас да усещаме тази финансова стабилност, за да можем да си правим по-съществени планове. Като професионален клуб да можем да си изчистим задълженията е много добре. Да ние сме по-добре от повечето други отбори, затова и не се оплакваме. 

Стара истина, че бюджетът определя нивото. Как Хебър ще успее да го задържи и подобри?

-  Работа на старши треньора и спортно-техническото ръководство е да го направи това. Още от първата година, когато влязохме в Суперлигата, сме казвали, че нашата цел винаги ще е да се борим за победа. Играем, за да печелим, не играем, за да мижитуркаме. 

Преди дни Георги Братоев обяви, че ще напусне Хебър в посока Нефтохимик. Защо се случи тази раздяла? В плановете беше ли заложено и привличането на брат му Валентин? 

- В последните години Хебър се превърна в атрактивна дестинация за всички състезатели. Водили сме много разговори. Така се случи, че не финализирахме тези с Георги Братоев. Сигурен съм, че на него му предстоят добри дни, както и на нас. Убеден съм, че няма лоши чувства от двете страни. Колкото до селекцията, за нея си отговаря старши треньорът Атанас Петров. Ние се стараем да му осигурим нещата, които той иска от гледна точка на финанси.

Нефтохимик финализира вече новата си селекция. Специалистите предричат титла за тима. Къде е Хебър в този момент? 

- Били сме и под светлините на прожекторите, и извън тях, нас не ни бърка фактът, че не ни слагат за фаворит. Ние имаме опитни състезатели, които съм сигурен, че няма да се огънат, когато напрежението падне върху тях. В първите години, когато се появихме хората много ти харесваха. След това, когато афиширахме амбициите си, започнахме да дразним другите. Единственото, към което сме се стремили, е да правим спектакъл и да уважаваме спорта волейбол. Така ще бъде и тази година. Надяваме се тази година с подкрепата на публиката, да имаме един безпрецедентно добър сезон. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?