61

Бивш селекционер на Италия поема волейболните национали

Джанлоренцо Бленджини наследява Пламен Константинов за 3+2 години

Един от най-именитите италиански треньори е големият фаворит да поеме националния отбор на България. Управителният съвет на БФ Волейбол реши да доведе преговорите до подписване на договор с Джанлоренцо Бленджини, който в момента води Лубе. Контрактът, който ще му бъде предложен, е за 3+2 години. Той ще влезе в сила от 2024 г. Бленджини ще продължи работата си в Лубе до края на сезона в Италия, който завършва през май.

 “На практика след проведените разговори, проведохме разговори с няколко кандидати. След пресявката се спряхме на трима кандидати, които предложихме на Управителния съвет. Водихме разговори с още един допълнителен кандидат, но той просто до преди януари неможеше да поема никакви ангажименти. Така че, от тези трима човека БФВ на днешното заседание на УС избрахме Джанлоренцо Бленджини като кандидат, с който да доведем преговорите до финална фаза.

И УС на практика взе решение да връчи мандат на председателя, тоест на мен, за провеждане на финалните преговори с този кандидат и да подпишем официално договора със съответните условия, с които сме се разбрали. Той ще има целогодишен ангажимент към БФВ, тоест този треньор няма да работи повече с клуб след месец май, когато ще изтече договора на Бленджини с клуба му в Италия. След това ангажиментите му ще са изцяло към БФВ. Тоест днес на практика избрахме кой да е финалният кандидат, с който да продължим преговори. Естествено още нямаме договор, но тепърва до няколко месеца договорът ще бъде факт. Но пак повторям, ангажиментите му ще са целогодишни, без да води клуб.”, заяви президентът на БФВолейбол Любо Ганев след заседанието на Управителния съвет.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?