Следвайте ни

Без волейбол и баскетбол до второ нареждане

viber icon

Двубоят между ЦСКА (София) и Марица (Пловдив) от 13-ия кръг в НВЛ, който трябваше да се играе днес пред празни трибуни е отложен.

Всички мачове от държавните първенства по волейбол за мъже и жени са спрени до второ нареждане, след като днес беше гласувано извънредно положение в България до 13 април заради коронавируса.

Мачовете при подрастващите на всички нива и възрастови групи бяха преустановени още през изминалата седмица.

Виж официалното писмо от БФВ: Във връзка с обявеното извънредно положение от Народното събрание на Република България, Българска федерация по волейбол обявява, че се спират всички волейболни мачове на територията на България до второ нареждане.

Българската федерация по баскетбол изпрати официално писмо до клубовете за временно спиране на първенството в НБЛ и А група - мъже и жени, до промяна на епидемиологичната обстановка на територията на Република България във връзка с разпространението на коронавирус.

Народното събрание прие с пълно единодушие от 201 гласа обявяването на извънредно положение на територията на цялата страна за срок от 13 март до 13 април 2020 г.

Решението на Българска федерация по баскетбол се базира на следните аргументи:

1. Заповед РД-01-122/11.03.2020 г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, въз основа на която се преустановява провеждането на спортни мероприятия на закрито и единствено при невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение те се провеждат без публика;

2. Желанието на по-голяма част от клубовете, представени в Национална баскетболна лига, първенството да бъде временно спряно до промяна на епидемиологичната обстановка на територията на Република България във връзка с разпространеното на коронавирус COVID-19;

3. Обявеното от Народното събрание на Република България извънредно положение в страната заради разпространението на коронавирус COVID-19;

4. Обявяването на коронавируса COVID-19 за пандемия от Световната здравна организация.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?