61

България удари Канада за втората си победа в Лигата на нациите

Националният отбор на България по волейбол - жени записа втората си победа в Лигата на нациите. В Манила българките разгромиха с 3:0 Канада. В отделните геймове – 26:24, 25:22, 25:21.

Селекцията на Лоренцо Мичели изигра много силен мач и заслужено се поздрави с крайния успех. След победа тимът ни е с пет точки и се отдалечи от дъното в класирането. Нашите са 13-и пред утрешния си съперник Белгия, Нидерландия и Южна Корея.

Основната причина да надделеем на канадките беше чистата игра, показана от „лъвиците“, с много малко неточности. Канада направи 16 грешки срещу само 9 в нашето поле. В атака и на блок също имахме превъзходство. Единствено на сервис „кленовите листа“ успяха да запишат повече точки, но това не се оказа решаващ фактор.

Мария Йорданова наниза 15 точки, Мирослава Паскова – 14, Силвана Чаушева 12, а Нася Димитрова – 11, което говори за ефективността на всичките ни нападатели в мача. На върха в мача и в канадската селекция беше Кира ван Рик с 20, следвана от Меглио Емили с 13.

Първият гейм беше най-оспорван и сякаш натежа най-много за крайния изход от двубоя. Мачът започна точка за точка. При техническото прекъсване България поведе с 12:10. Любопитното е, че до самия край на първата част нямаше по-изразителна разлика. „Лъвиците“ успяваха да диктуват темпото на игра и не позволиха на съперника да вземе лидерството, макар че на няколко пъти резултатът беше изравняван при 18:18 и 22:22. Канада получи шанс да затвори гейма при 24:23 в негова полза, но волейболистките ни показаха здрава психика и с три поредни точки поведоха в геймовете след 26:24.

Вторият гейм започна подобно на първия, точка за точка. Канада обаче успя да се отскубне и поведе с 12:8 при техническото прекъсване. Разликата дори стана четири точки при 13:9. Канадките продължиха силното си представяне и авансът им набъбна до 19:14. Последва убийствена серия на нашите, които спечелиха 9 точки, а в същото време дадоха само 3 на съперника. Така затворихме и втората част с 25:22. Определено „лъвиците“ показаха непреклонен дух и вяра в успеха.

Изненадващото беше, че въпреки знаменития обрат, Канада не се пречупи и започна по-силно третата част, повеждайки с 5:2. Бързо нашите наваксаха и изравниха при 12:12. След размяна точка за точка нашите направиха решителната крачка към успеха, като поведоха с три точки при 20:17. При 24:21 получихме три възможности да затворим мача и се възползвахме още от първата за 25:21 и 3:0 гейма.

Утре в 6:00 часа българско време България се изправя срещу Белгия – друг тим от нашата черга в търсене на третата си победа. Това е и последният ни мач във Филипините, преди домакинския турнир в „Арена Армеец“ след седмица.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?