3:0! Експресна Марица и срещу Казанлък

Два дни след спечелването на Купа България женският тим на Марица (Пловдив) записа поредната си чиста победа в Национална волейболна лига Демакс. Само за 58 минути в неделната вечер в зала Сила възпитаничките на Лазар Лазаров надиграха Казанлък Волей (Казанлък) с 3:0 (25:17, 25:13, 25:13). Шампионките отдавна са си осигурили първото място в редовния сезон, но продължават да го потвърждават с 13-ата си триточкова победа от 13 изиграни срещи. Един кръг преди края, Розите са трети с осем победи и пет загуби.

Пловдивчанки наложиха надмощие още от самото начало на мача и бързо избягаха далеч напред в резултата. Гостенките направиха опит за връщане в гейма с четири поредни точки за 12-17, но това съвсем не бе достатъчно за какъвто и да било обрат. В края на частта Марица направи три поредни точки с блокаут на Александра Миланова за крайното 25:17. След 9:7 във втория гейм, домакините напълно доминираха на терена. Със серия от четири точки при сервиси на Мирослава Паскова, те затвориха частта при категоричното 25:13. Казанлък удържа баланса в третия гейм до 8:8. След това класата на Жълто-сините отново наклони везните силно в тяхна полза и те се откъснаха в резултата. Елегантна контра с две ръце на Златина Друмева донесе победното 25:13 за Марица.

Топреализатори на мача станаха Александра Миланова и Мирослава Паскова с по 12 точки за победителките.

За последната си среща от редовния сезон, пловдивчанки гостуват на Славия (София) във вторник, 23 март, от 17:00 б.в. в зала Панайот Пондалов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?