64

16-годишната Ива Дудова в списъка на Мичели за Лигата на нациите

16-годишната звезда на Марица Ива Дудова попадна в разширения състав на женския национален отбор за Лигата на нациите. Дудова беше най-добрата ни състезателка в националния отбор за жени U17, който спечели първо място на европейската квалификация в София и така впечатли новият треньор Лоренцо Мичели.

Лагерът на тима започна в понеделник, но без Мичели и Ева Янева. Във вторник вечер треньорът на Льо Кане и българската националка спечели втория финален плейоф за титлата във Фрация срещу Мюлюз - 3:2. Двамата ще пристигнат в България веднага, след като шампионът бъде излъчен.

Лагерът на националките е в Пловдив и там са 13 състезателки. Между 20 и 24 май България ще изиграе две контроли срещу Италия във Флоренция и Сиена. На 29-и тимът заминава за Анкара, където е първият турнир от Лигата на нациите.

Пълният състав на България: Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Полина Нейкова, Ева Янева, Мария Йорданова, Мирослава Паскова, Лора Китипова, Петя Баракова, Борислава Съйкова, Мира Тодорова, Христина Вучкова, Дима Ушева, Галина Карабашева, Жана Тодорова, Елица Василева (капитан), Радостина Маринова, Силвана Чаушева, Александра Миланова, Вангелия Рачковска, Моника Кръстева, Лора Славчева, Мирела Шахпазова, Ива Дудова, Мария Кривошийска, Ралица Василева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?