Супер! Кирил Милов победи бронзов медалист от Рио 2016

Загуби за Айк Мнацаканян и Мими Христова

Световният и европейски вицешампион Кирил Милов ознаменува дебюта си на олимпийските игри в Токио с победа над турчина Селк Илдем с 3:1 в категория до 97 кг. 

Българинът се наложи над бронзовия медалист от Олимпиадата Рио 2016, при 97-килограмовите.

Следващият съперник на Милов е Мохамадхади Сарави (Иран), който е шампион на Азия за 2020 година. 1/4-финалната среща ще се проведе по-късно днес.

Айк Мнацаканян отстъпи с 1:3 срещу хърватина Божо Старчевич на осминафиналите в категория до 77 килограма на олимпийския турнир по борба класически стил. Така българският национал загуби шансове за злато или сребро, но запазва надежди за бронз през репешажи.

Мнацаканян, който си спечели квота на световните квалификации в София, направи две неуспешни атаки от партер, докато Старчевич се възползва от единствения си шанс за две точки през втората част. 

 

Първата представителка на България в женската борба на Олимпийските игри в Токио - Мими Христова записа загуба още в първия си двубой. 

Христова отстъпи на киргизстанката Меерим Жуманазарова с 5:7 в 1/8-финална среща в категория до 68 кг. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
намръщенЪ

намръщенЪ

02.08.2021 | 09:52

Победи го и после остана "на геврек"(без точка) срещу персиеца. Дано той го изтегли на репешаж, днес нашите окапват като есенни листа, а БГ-треньорите поготвят хора в чужбина

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?