Станилия Стаменова не се класира на полуфиналите на 200 м кану

Единствената българска представителка в кану-каяка на Олимпийските игри в Токио 2020 Станилия Стаменова не можа да се класира за полуфиналите в дисциплината 200 метра спринт с кану, след като завърши на пета позиция в четвъртфиналното си гребане.

 „Олимпийските игри в Токио приключиха за мен със смесени чувства. Това бе последната ми гонка за България. Много съм развълнувана. Бях болна и сега съм болна. Стигнах до това участие в Токио, а можеше и въобще да не участвам. Абсолютно решението ми да спра със спорта е окончателно“, заяви Станилия Стаменова няколко минути след ганката си на 1/4-финалите на Олимпийските игри в Токио. 

„Предстоят ми други неща. Да бъда близо до семейството ми. 10 години правих каквото трябва, спях сама в хотелски стаи без да има с кой една дума да си кажа. Мисля, че постигнах доста. Бях първата жена кануистка в България. Само създавах параметрите на този спорт в България. Бих помагала на кану-каяка в България с каквото мога. През годините съм изградила много контакти в цял свят, с които също да съм полезна“, добави Стаменова. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?