Следвайте ни

Спортисти тестват антисекс леглата - издържат до деветима

viber icon

Докато всички ние стискаме палци на Йосиф Миладинов, Габриела Петрова и останалите българи на Олимпийските игри, други са заети с по-важни неща - тестване на картонени антисекс легла.

Преди старта на Игрите организаторите увериха: този картон е по-здрав от дърво, а леглата могат да издържат до 200 кг. В същото време те не понасят резки движения и скачане, защото са предназначени за използване от един човек - затова те се наричат „антисексуални“. Така Международният олимпийски комитет иска да избегне ненужните форми на физически контакт.

Четири дни преди официалното откриване на Олимпийските игри, когато много отбори тъкмо се установяваха в селото, европейският шампион по спортна гимнастика Рис Маккленахан от Ирландия реши да провери за какво иде реч.

"Тези легла трябва да са антисекс. Те са направени от картон, вярно е, но казват, че се чупят от резки движения. И така, това е фалшификат", казва гимнастикът във видеото си.

Между другото, видеото има почти 4 милиона гледания в Twitter.

А в понеделник бейзболистът от състава на Израел Бен Вангер тестваше леглото, като непрекъснато увеличаваше броя на хората. И то се счупи едва с качването на 9-ия мераклия!

Вангер качи видеото в tiktok и го публикува в своя Twitter. В тикток видеото има почти 500 хиляди гледания на ден.

"Имаме много въпроси относно леглата в Олимпийското село, така че днес ще проверим колко израелци са необходими, за да се счупи едно от тези картонени легла", каза Бен в началото на видеото.

По принцип Бен все още може да се забавлява - бейзболът на Олимпийските игри започва едва днес, и тимът му твърдо няма да се заседи дълго в него.

Жалко само, че сега някой ще трябва да спи на пода...

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?