Следвайте ни

Носят на ръце златните ни момичета, затрупаха ги с цветя и подаръци ВИДЕО

viber icon

Златните момичета на България от ансамбъла по художествена гимнастика кацнаха на родна земя. Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова бяха посрещнати по шампионски от много близки и фенове на столичното летище.

Грациите, заедно с треньорката им Весела Димитрова и Михаела Маевска, както и президентът на федерацията Илиана Раева, кацнаха на ВИП изхода на летище "София", след което попаднаха в прегръдките на въодушевените посрещачи, повечето от които бях деца.

Момичетата получиха много цветя и всякакви подаръци и споделиха щастливия миг с публиката. На излизане от летището те чуха скандирания "златни сте" и "България".

“От самото начало се стремяхме към този финал и направихме всичко възможно, за да го спечелим”, заяви капитанът на българския отбор Симона Дянкова.

“Дадоха ни много красиви кутии за медалите, които пазехме на много специално място. За да не ги повредим, те седяха на бюрото до нас и когато се събуждахме сутрин, си ги гледахме. Все още спим спокойно, защото си мислим, че всичко е както преди, но вече започваме да осъзнаваме какво сме постигнали”, каза най-малката в ансамбъла - двадесетгодишната Стефани Кирякова.

“Емоциите са наистина уникални, не могат да се опишат. Точно така си мечтаехме да ни посрещнат в България”, добави Ерика Зафирова.

“Успехът ни се дължи на всекидневни тренировки, много труд в залата и лишения. Всеки ден мечтаехме, събуждахме се с мисълта за този златен медал, но не мислехме че ще ни го дадат. Много се радваме за италианския отбор, това беше нашата мечта да сме заедно с тях на стълбичката. Те също много се радват за нас”, сподели Мадлен Радуканова.

“Съзнавахме отговорността още преди заминаването за олимпиадата”, каза от своя страна Лаура Траатс.

"Щастлива съм, защото успяхме. Това е най-голямото постижение за всеки един спортист. За нас също е най-голямото постижение, защото България няма във витрината си златен олимпийски медал. Постигнахме го в много тежка категория с много силни отбори. Категорично България бе най-силния отбор с най-сложните съчетания. Изиграхме ги прекрасно и победихме с разлика, което е много важно за един такъв форум. Много сме щастливи и мисля, че е закономерно, защото в последните пет години този отбор постоянно бе най-силният, но по различни стечения на обстоятелствата все му се изплъзваше златния медал в многобоя. На Весела й казах преди две години още "чака те златен олимпийски медал", защото тя беше много нещастна всеки път, когато не можеше да вземе златен медал в многобоя.

Когато стана скандала с Ашрам от страна на Русия, ми мина през главата, че може да се случи нещо с ансамбъла, но още на финалите видях, че най-високи оценки взима България, което ми даде абсолютната надежда, че изиграем ли си съчетанията, ще победим. Сега най-много ни липсва съня, но толкова си заслужава, а бе само един миг да видя ранкинг 1 на България. Да избухнем и да знаем, че това е най-силния отбор в момента. Българската школа е №1 в света без абсолютно никакво съмнение", заяви на летището Илиана Раева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пълна досада

Пълна досада

11.08.2021 | 20:56

Досадна работа-събрали малките момичинцо от 2-3 клуба да крещят до полуда, за да ги зарибят тях и майките им...Досадна работа...И не разбират,че от това полза има само Илиана Серакова да си пълни гушата,че мъжа й може скоро да го разкарат от Уевски..

Отговори
8 2
Мимето

Мимето

11.08.2021 | 22:42

Какво са ти виновни децата, дъртак досаден, че имат такива амбициозни кокошки за треньорки (то пък какво ли ги тренират освен да им пречат за друго едва ли ). Това е труд, дисциплина, отработване на всеки детайл, плюс грация и пластика. Прекрасни борбени деца, да са живи и здрави да ни радват

Отговори
2 4
bkb

bkb

11.08.2021 | 16:05

мсйната им

Отговори
4 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?