Най-сетне! Шефът на ФИФА ни връчи златния медал

Президентът на световната футболна централа (ФИФА) Джани Инфантино награди „златната“ Стойка Кръстева.

 Италианецът бе част от официалните лица, който връчваха медалите на призьорките в категория „муха“ (до 51 кг), на женския турнир по бокс в Токио.

Златото в тази категория с безапелационно представяне в целия турнир спечели Стойка Кръстева, която във финала с 5:0 надви представителката на Турция Бусе Наз Чакъроглу.

Инфантино присъства на церемония по награждаване в качеството си на член на Международния олимпийски комитет (МОК), като именно той поднесе златния медал на българката.

Ето какво сподели новата ни шампионка:  "Благодаря! Все още не можем да осъзнаем какво се е случило, но концентрацията беше на пълни обороти. Минахме през пет много трудни мача с личния ми треньор Борислав Георгиев, с доктора, психолога и всички останали, които помагаха. Щастлива съм, че трудът на всички се възнаграждава! Благодарна съм на първия ми треньор Стефан Петков, на всички състезатели, които са се отзовавали, но близки, приятели и роднини. На федерацията в лицето на Красимир Инински. Със сигурност ще забравя много хора, за което моля да ме извинят.
 

Специално за този мач се доверих изцяло на треньора си. Преди месец загубих точно от този противник на квалификацията и за мен беше по-скоро двубой на честта. Знам, че съм по-добрата и исках да го покажа, предпазвайки се от това емоциите да вземат връх и да сгреша. Пак казвам, треньорът изгради перфектната тактика, с която да я надиграем и да си излея гнева за предната загуба", завърши развълнуваната Кръстева.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?