Следвайте ни

Куриоз! Два града се сбиха за златната Стойка

viber icon

Куриозно, но два града побързаха да предложат олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева за почетно звание. Боксьорката е родена в Добрич, където започва да тренира бокс и завършва средното си образование.

Плевен, който даде другата ни златна медалискта Ивет Горанова, също побърза да брои Стойка за свой гордост! Семейството на Кръстева живее в село Върбица, намиращо се в общината.

Иначе Стойка Кръстева да стане почетен гражданин на Добрич. Предложението за златната олимпийска шампионка е на общинския съветник Тихомир Тихомир Маринов, но е подкрепено от всичките му колеги.

За първи път спортист от Добрич печели златен медал на най-големия спортен форум, обясни за радио "Добруджа" Маринов.

Освен това през следващите дни ще се обсъди и как да бъде отпусната финансова награда на Стойка Кръстева, въпреки че не е регистрирана като състезател на клуб от Добрич, както изисква наредбата.

Специалнаната награда ще бъде обявена на церемонията на празничната сесия на Общинския съвет на 25 септември - Деня на град Добрич, когато името й ще бъде вписано в Почетната книга на града.

Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева, чието семейство живее в плевенското село Върбица, да стане почетен гражданин на Плевен преложи пък кметът Георг Спартански.

Вторият златен медал за България - на Стойка Кръстева, отново донесе празник в плевенския край след златото на Ивет Горана.

Кметът Георг Спартански каза:

„Очаквахме след олимпийското злато на Ивет друга жителка на нашата община - Стойка Кръстева, да зарадва България с второ злато. Стойка се представи великолепно, зряло. Втори златен, исторически за България, медал, който пак идва в община Плевен и за цяла България, разбира се.

За да бъдат равнопоставени нещата и да бъдат на принципна основа, за мен ще бъде удоволствие да предложа на колегите общински съветници да удостоим със звание „почетен гражданин“ на Плевен и Стойка Кръстева. Вие сте присъствали на еуфорията в село Върбица, където живеят и съпругът, и родителите на Стойка.

Признание за огромния успех, за положения титаничен труд и за огромния таланти на Стойка Кръстева, както и на Ивет Горанова, е да бъдат предложени и обявени за почетни граждани на Плевен. За мен ще бъде чест".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

111

111

08.08.2021 | 11:02

Браво на Стойчо Кръстев !!!!,!,!!,!!{

Отговори
3 4
намръщенЪ

намръщенЪ

08.08.2021 | 12:03

Боксьорката си има всички елементи на женска фигура, едва ли е гълтала тестостерон(щеше да изхвърчи от игрите), а доколкото зная е и омъжена

Отговори
2 1
ИВО

ИВО

08.08.2021 | 06:43

Б Р А В О С !

Отговори
5 2
ИВО

ИВО

08.08.2021 | 06:42

Б Р А В О С !

Отговори
4 2
И наше село е

И наше село е

07.08.2021 | 23:28

Тая ако набъхте Стъки и наше село ще се включи в надпреварата А пък да не говорим ако набъхте онази до Стъки ко шъ стани Цяла овца и коч ша и дадем

Отговори
8 8
Красен Крадев

Красен Крадев

07.08.2021 | 23:37

Аз я награждавам с безплатни уроци по бокс

Отговори
2 8
намръщенЪ

намръщенЪ

07.08.2021 | 23:19

Какво толкова, ако и двата града я обявят за "Печетен гражданин", Русе също може да предяви претенции, тя се е състезавала там. Между другото, 25.септември си е наистина светла дата - на този ден през 1940г. нашите войски влизат в Добрич без да изстрелят патрон, щото това е заради сключената на 7-ми същия месец в Крайова спогодба с Румъния, чрез която си връщаме Южна Добруджа Добричлии избраха за градски празник 25-ти, защото 7-ми е много близко до една друга дата, дето много години трябваше да прославяме с манифестации

Отговори
11 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?