Ивайло Иванов приключи с татамито в Токио след спиращ дъха трилър

Ивайло Иванов приключи участието си в категория до 81 килограма на олимпийския турнир по джудо, след като беше победен от узбекистанеца Шарофидин Болтабоев с вадзари със “златна оценка” след 9:50 минути борба на татамито. 

Българинът беше по-активен в срещата, но в продължението две от фалшивите атаки на Болтабоев не бяха наказани от съдиите, когато всички очакваха трето негово наказание да донесе успех на Иванов. 

Иванов в първата си среща постигна победа с ипон само на 28 секунди над 36-годишния аржентинец Емануел Лусенти, бронзов медалист от Панамериканскшите игри през 2011 г.

Българското участието в джудото в Токио приключи. И тримата ни представители отпаднаха в осминафиналите. Янислав Герчев в категория до 60 килограма и Ивелина Илиева в категория до 57 кг. 

“Дадох всичко от себе си, но за жалост не успях да победя. След като треньорът прегледа срещата, ще видим дали е имало ненаказани фалшиви атаки на узбека – така са рпешили съдиите, аз не мога да направя нищо. Исках и бях подготвен да стигна по-нависоко”, сподели разочарованият Иванов 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
намръщенЪ

намръщенЪ

27.07.2021 | 10:29

На тоя скапан жълт континент въобще не трябва да се дават домакинства

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?