Следвайте ни

Габи Петрова: Технически не бях на ниво в Токио

viber icon

Чисто технически аз не успях да направя това, което трябваше да направя, призна примата ни на троен скок Габриела Петрова при завръщането си в София. На втора поредна олимпиада Габи остана извън финала в тройния скок при жените. Българката, четвърта на световното първенство в Пекин 2015, направи само един успешен опит в квалификациите - 13.79 метра, който не й стигна, за да намери място сред 12-те финалистки в Токио.

"След втория опит направих фал и отскочих далече от дъската. След това на третия опит направих отново направих фал, след като настъпих с малко дъската. Ако не бях настъпила дъската щяха да се класирам за финала“, бяха първите думи на Габриела Петрова на летище "София".

"Опитът, който имам толкова години в сектора ми помага да запазя самообладание. Не се случиха нещата. Здрава съм, и аз, и треньорът ми. Върнахме се живи и здрави. Спазвахме всички мерки в Токио. Опазих се от контузии. В самия ден на състезанието се чувствах добре. Климатът бе тежък. Но времето е бе много тежко, топло и влажно. Всяко едно от тези неща оказва влияние.

Трябва да присъствам на 100 процента в това, което правя. Уча се във всяко едно състезание. Има още какво да покажем. Най-важно е психически да си почина една, две седмици, но най-напред да се наспя след тези пътувания", каза Петрова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?