Започнаха тестове на най-добрите тенисисти от 12 до 14 години

От вчера на базата на "Национален ОББ тенис център" в Борисовата градина започна тестиране и изготвяне на база данни на най-добрите ни състезатели от 12 до 14- годишна възраст за 2019 година. По този повед спортният отдел към Българска Федерация по Тенис организира лагер-сбор за националните отбори.

Целта на лагерите е изготвяне на профил на всеки състезател, направено на базата на различни тестове, след което резултатите ще дадат ясна и точна обратна връзка относно всяко едно качество, необходимо за практикуването на тениса на състезателно ниво (национално и меджународно). Тази информация ще бъде от изключителна полза за състезателите и техните лични треньори, изготвяйки стратегии и планове за развитие на играчите.

Областите, които са предмет на работа по време лагера са следните:

Тенис

- две тренировъчни тенис сесии по време на лагера – една в петък следобяд и една в събота следобяд

Антропометрични тестове:

- Ръст - Дължина на горни и долни крайници - Тегло 

Физическа подготовка

- Сила на горни крайници - Взривна сила на горни крайници - Взривна сила на долни крайници - Сервис - скорост и точност - Линейна бързина - Повратливост - Аеробна издържливост

Възстановяване и превенция от контузии- необходимост и информация

Психологическа подготовка при турнирна игра

- концентрация - мотивация - увереност - контрол на мисли и емоции

Новото в тези лагери е въвеждането на час по антидопингово обучение.

От днес към лагера се присъдиниха и националите от „Новите шампиони" до 14г., който участваха на силен турнир в Португалия. Там нашите таланти спечелиха две втори места в утешителните турнири.

Лагерите вече се превърнаха в традиция и се провеждат два пъти годишно – веднъж през пролетта и веднъж през есента.

Основният приоритет за пролетния лагер през април е участниците в отборите по програмата „Новите Шампиони" за 2019 година, участниците в националните отбори за изминалите европейски отборни зимни купи за 2019 година, състезателите подпомогнати от БФТ за 2019 по критерии А и Б, както и първите четири момчета и момичета от всяка възрастова група в актуалната българска ранглиста към момента.

През следващата седмица ще се проведе тестиране и изготвяне на база данни на най-добрите ни състезатели от 16 до 18- годишна възраст

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?