71

За Купа "Дейвис": Мико поведе България към победа над РЮА

 

Димитър Кузманов изведе националите като първа ракета 3 дни след като обяви, че напуска родния "Локомотив"

 

Лидерът на националния отбор по тенис Димитър Кузманов извоюва първия успех за България в мача срещу Южна Африка от Световна група II за Купа "Дейвис". В откриващия сингъл от срещата в Националния ОББ тенис център 29-годишният пловдивчанин надигра Лейтън Кронйе с 6:3, 6:1 за малко повече от час. 

Успехът за Мико, който е рекордьор за България по победи за Купа "Дейвис", дойде 3 дни след като пловдивчанинът обяви, че напуска родния "Локомотив".

Ето какво написа Кузманов на личния си профил в социалните мрежи: 

"Приятели, трудно намирам думите, за да го съобщя, но обстоятелствата са такива - напускам родния ТК „Локомотив Пловдив ”. Заченат съм като локомотивец, израснах като локомотивец в семейство на потомствени локомотивци, душата ми е черно-бяла и днес страда.  Не съм вярвал, че ще дойде време да се разделя с ТК „Локомотив Пловдив”, на който моят дядо е един от основателите, но и това се случи. Напускам клуба, след като се направи всичко възможно да се чувствам неканен гост в родния си дом - кортовете на комплекс „Локомотив” до стадион „Пловдив”. От известно време моята майка Дора Рангелова и вуйчо ми Стефан Рангелов не са част от клуба, след като отдадоха живота си за него. Двамата са се съгласиха да напуснат клуба, след като ТК „Локомотив Пловдив” има ново ръководство. То се отнесе крайно неуважителен към тях, както и към мен в малкото случаи, в които тренирах в Пловдив през последните месеци. Те са моето семейство и аз не мога да остана да се състезавам там, където Дора Рангелова - заслужил майстор на спорта, 14 години капитан на България за „Фед къп” и „Били Джийн Кинг къп”, 15 години изпълнителен директор на ТК „Локомотив Пловдив”, и Стефан Рангелов, мой личен треньор от началото на състезателната ми кариера, са недооценени, а отношението от страна на новите ръководители към тях е недопустимо!  Поемам по нов път, но оставам завинаги част от черно-бялата общност.

Аз и семейството ми ще направим нов клуб, в който няма да има задкулисие и тънки инвеститорски сметки. В него важните неща ще бъдат професионализмът, отдадеността на тениса, развитието на младите таланти, усилията на треньорите и родителите. Пловдив дълги години чака своята тенис академия. Ще се посветя на тази идея, след като приключа своята състезателна кариера. Имам подкрепата на моето семейство и бъдещите ми партньори. Надявам се да имам подкрепата и на местната власт в града, която отдавна е длъжник на спорта. 

Дотогава - подкрепяйте ме на всеки мач и турнир! Навсякъде, където играя, е знамето на България".

 

Пак сме №1! Обрахме титлите от държавните първенства

Илиян Радулов спечели три титли от Държавното, една и с близначката си Йоанна на смесени двойки

Пловдив продължава да е люпилня за таланти в тениса, и не само. За пример ще ви дадем само приключилото наскоро Държавно лично първенство, което се проведе на кортовeте на ТК "Левски" София. 

Там и четири от петте разиграни титли при мъже, жени, двойки и смесени двойки получиха пловдивски адрес, е поне само за 2022 година.

17-годишният квалификант Илиян Радулов (Тракия) победи в мъжкия финал втория в основната схема Мартин Димитров след 6:3, 6:2.  

В изцяло пловдивски финал Зиновия Ванева успя да измъкне титлата от 15-годишната квалификантка Елизара Янева (Макс Про 2020) след обрат с 1:6, 6:4, 6:1 (Янева водеше с 3:1 във втория сет, но напрежението <210> дойде в повече). 

В двойките при жените Катерина Димитрова в тандем с Александра Габровска победиха Мария Танева и Цвета Радева с 6:2, 6:3 

На смесени двойки Илиян Радулов изкова третата си титла от шампионата, като в тандем със сестра си Йоанна победиха на финала Милен Янакиев и София Сергиева с 6:1, 6:3.

Успехите на пловдивските тенисисти това лято са и по международните турнири  - Илиян Радулов бе безгрешен на  ITF, I категория в Панчево (Сърбия), а Адриано Дженев спечели ITF, II категория в Нови Сад (Сърбия).

За участие в него като част от разширения състав на националния тим за Купа "Дейвис" бяха поканени тримата най-силно представящи се юноши в момента - Янаки Милев (18 г.), Илиян Радулов (17 г.) и Адриано Дженев (16 г.). 

Класиранията на пловдивските тенисисти в световните ранглисти за 2021 година:

ДЕВОЙКИ 

До 14 години:

75. Ивона Савекова, 188. Галена Кръстенова, 1070. Ивелина Христова

До 16 години

83. Елизара Янева, 406. Галена Кръстенова, 644. Ивона Савекова, 754. Мелис Расим

ЮНОШИ 

До 14 години

1035. Божидар Шишков 

До 16 години 

195. Илиян Радулов, 195. Адриано Дженев

 

В ТК Локомотив огорчени от поста на Кузманов във Фейсбук

Дора и Стефан Рангелови сами напуснаха клуба

Уважаеми приятели на тениса,

Управителният съвет на ТК"Локомотив-Пловдив" е силно огорчен от публикацията на Димитър Кузманов в личния му електронен профил относно ситуацията в клуба ни! Фактите, които са изложени, абсолютно НЕ отговарят на истината. Те представят настъпилите промени след 15.05.2022/ ОС на клуба с избор за нов УС в невярна светлина!

След анализ на моментното състояние в клуба бяха набелязани мерки единствено и само в интерес на подобряването на работата в клуба. Болшинството от служители в клуба приеха предложените промени и продължават да работят задружно и в момента.

УС никога не е отричал приноса на фамилия Рангелови и Димитър Кузманов в успехите, постигнати за близо 100-годишния ни клуб.

Напротив, благодарността и уважението винаги са били на лице. Затова и на тримата условията и възможностите за осъществяване професионално на работата им винаги са били осигурявани на най-високо ниво.Това, разбира се, важи за абсолютно всички служители в клуба, който и занапред ще се стреми да се слави със своята история, успехи, спазване на правила и висок морал!

Напускането на клуба от Дора и Стефан Рангелови е лично тяхно решение.

Новият УС на клуба ще насрочи съвсем скоро първа своя официална пресконференция, на която ще представи вижданията си за развитие на клуба.

УС на "ТК Локомотив-Пловдив

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?