64

Вижте къде е в ранкинга Гришо след загубата в Мадрид

Григор Димитров ще остане на десето място в световната ранглиста след завършека на “Мастърс”-а в Мадрид. Гришо не се представи на обичайното ниво по отношение на резултата си там спрямо последните месеци и отпадна в първия си мач срещу 18-годишния чех Якуб Менсик.

Димитров загуби 80 точки за класацията на АТР и със своите 3560 в актива си има аванс от 125 пункта пред 11-тия Алекс де Минор и 310 пред 12-тия Холгер Руне. Деветият Хуберт Хуркач е със само 70 пред българина, като той натрупа 55 точки от класирането си на осминафиналите в испанската столица.

Димитър Кузманов отстъпи с едно място назад и вече е номер 259 в ранкинга. Вторият пловдивчанин в класацията - Илиян Радулов бележи възход с две места и вече е под номер 797.

Следващият голям турнир в мъжкия тенис е “Мастърс”-ът в Рим, който започва на 8 май и ще се проведе до 19-и по новата схема на АТР, където надпреварите от най-високата категория са разпрострени в рамките на две седмици.

Миналият сезон във Вечния град Гришо победи във втори кръг Стан Вавринка, а след това загуби в три сета срещу Новак Джокович (3:6, 6:4, 1:6) и съответно има да защитава 45 точки за актива си.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?