61

Траур в тениса: Отиде си един от най-великите треньори

Един от най-именитите треньори в историята на тениса Ник Болетиери си отиде от този свят на 91-годишна възраст. Новината за кончината му съобщи неговата дъщеря Анджелик Ан, която уточнява, че причиина за смъртта е бъбречна инфекция. Още вчера тя публикува статус в “Туитър”, в който разкри, че баща ѝ е на смъртно легло. “Баща ми е на път да си отиде от този свят. Моля ви, молете се за него. Обичаме те, татко”, написа Анджелик.

Ник Болетиери бе собственик на една от най-известните тенис академии в света и е отговорен за изграждането на звезди от ранга на Андре Агаси, Моника Селеш, Джим Къриър, Серена и Винъс Уилямс, Мария Шарапова, Мартина Хингис, Ана Курникова, Томи Хаас, Кей Нишикори и още куп от най-добрите тенисисти в последните години. Преди време в неговата академия във Флорида бе и Сесил Каратанчева, но българката си тръгна след адски скандал.

Прочутият специалист не криеше суперлативите си и за младия Григор. „Искам да съм треньор на Григор Димитров. Това момче е толкова вълнуващо. Свидетели сме на изграждането на топ играч. Това момче не само ще стигне върха, но и ще се задържи там. Всички да внимават, той е истинска класа”, заяви през 2013-та Болетиери, но и отправи предупреждение към българина: “Не чети бляскавите заглавия, Григор, не допускай да се главозамаеш”.

Близки на Болетиери разкриват, че през последните години той често е имал здравословни проблеми.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?