64

ТК "Локомотив" с рекорден брой състезания през 2023 година

Рекордни 16 турнира ще организира ТК "Локомотив" през настоящата 2023 година, като до този момент  на кортовете до стадион "Пловдив" са се провели 4 надпревари, една от които бе ITF първа категория до 18 години, с чувство на гордост информира изпълнителният директор на ТК "Локомотив" и член на Управителния съвет на Българската федерация по тенис Георги Чочев.

До края на годината от клуба имат заявка да направят още 12 турнира. За отбелязване е, че през изминалата година състезанията на кортовете на "Локомотив" бяха на половина. В мента се провежда вторият турнир от регионалните напревари при 10-годишните. Първият бе миналата седмица.

През юни ще се състои държавен турнир до 14 год . Още заявени надпревари са UTR  турнири за мъже и жени с награден фонд 25 хиляди долара, държавно отборно първенство за мъже и жени както и турнири във всички възрасти, също така и състезания за любители. 


Клубът иска да насърчава както състезателната инициатива, така и на  любителско ниво, заяви Чочев. 

Черешката на тортата за клуба е намерението да се организира турнир от веригата "Чаланджър" за мъже през следващата година. Подобна надпревара не се е провеждала в България от 2009 година, като Пловдив ще домакин за първи път. 

Състезанията се осъществяват с подкрепата на Българската федерация по тенис и частни спонсори на които благодаря за подкрепата, разяснява Георги Чочев. Той благодари също на всички служители на кортовете на TK "Локомотив", който работят ежедневно, за да може клуба да бъде на най-високо ниво.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?