61
Следвайте ни

Тенисът изпраща годината с голям турнир в Пловдив

viber icon

През следващата седмица Пловдив ще бъде домакин на много престижен международен турнир от веригата UTR Pro Tennis. Надпреварата за жени ще се проведе от 13 до 19 декември в зала "Атаро Клима" в Пловдив. Това ще бъде последна възможност през 2021 г. за българските състезателки да премерят сили в зала както помежду си, така и с достатъчно силни съпернички от Европа. Участие са потвърдили Елица Костова, Зиновия Ванева, Денислава Глушкова, Елизара Янева и Габриела Михайлова. Директор на надпреварата е един от най-добрите ни млади треньори Георги Чочев. За съжаление няма да бъде допускана публика в залата, заради епидемичната обстановка и провеждането на турнира на закрито. 

"Турнирът е комплимент за Пловдив и хората, които работят за тениса тук. Организацията по провеждането върви добре. С нетърпение очаквам понеделник да започне надпреварата.  Тук е мястото да изкажа възхищението си към всички ръководители на клубове в града и колеги, защото в последните две години да проведеш турнир е истинско предизвикателство. Много спонсори се отдръпнаха, много хора загубиха вяра в професионалния спорт. Шапки долу за всеки, който се опитва да гради камъче по камъче за нашата къщичка - тениса.

Смятам, че имаме много талантливи деца. Ето пример е Роси Денчева, която преди броени дни постигна невероятен успех. Поздравявам нея и целият и екип. Ние сме малък народ, но много талантлив. Длъжни сме да се подкрепяме и да се развиваме, сами сме за никъде", сподели пред marica.bg Чочев.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пенис-клубът под Джендем Тепе е ...ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Пенис-клубът под Джендем Тепе е ...ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

10.12.2021 | 16:39

Чифликът с Бардак в южното подножие на Джендем Тепе е престъпно завземане от частници на прашното махленско игрище под предлог за "подобряване", развитие, оБЛАГОРОДяване = кис-кис кои БЛАГОРОДНИЦИ Боляри фместо да си купят парцел в урегулирания град завземат ЗЕЛЕНИ площи да си сложат в джоба КЛЮЧА? Прокуратурата, избърши си гурелите!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?