61

Страхотен скандал в ВВС заради Новак Джокович

Огромен скандал разтърси един от най-големите медийни гиганти в света, заради Новак Джокович. Управата на ВВС се тресе от вътрешни дрязги, след като сръбският тенисист даде ексклузивно интервю за журналиста Амол Раян, където разказа своята гледна точка за кошмарните преживявания в Австралия в началото на годината.

Според авторитетния в. „Таймс“, част от ръководителите са били бесни, тъй като е бил даден шанс на Джокович да даде гласност на своите антиваксърски позиции. От скандала по високите етажи на уважаваната британска медия на преден план е излязло едно име. То е на Матю Фройд. Внукът на великия психиатър Зигмунд Фройд е собственик на PR агенцията, която е имала задачата да изчисти образа на лидера в световната ранглиста на мъжки тенис след случилото се в Мелбърн.

„Дейли Мейл“ потвърждава в своя информация, че служители на Фройд са се свързали с ВВС и са поискали Ноле да даде интервю именно пред Амол Раян. От друга страна обаче служители на медията отричат тези версия и твърдят, че телевизията, заедно с много други конкуренти, е подала молба да говори със сръбския тенисист. Договорът между двете страни за медийната изява на Джокера е станал факт след преговори между редактора на спортната секция на ВВС Дан Роуън, хора от екипа на Джокович и служители на агенцията на Матю Фройд. Именно тогава е решено, че интервюто ще се прави именно от Раян.

Както е известно, пред британския медиен гигант Новак Джокович обяви, че е готов да жертва и други турнири и титли, но няма да си постави задължителната към момента ваксина срещу COVID-19. Това предизвика сериозен трус в света на тениса и раздели тенисистите и организаторите на надпреварите в календара на АТР.

Самият Амол Раян беше обект на друг скандал, след като се появиха твърдения, че е отрязал ключови моменти от изявлението на сръбския тенисист. Става дума за частта, в която Джокович говори за детството си в разтърсената от войната Югославия и бомбардировките над страната, извършени от войски на западните сили.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Успех, Джокович!

Успех, Джокович!

23.02.2022 | 13:36

Не се интересувам от тенис, но се възхищавам на принципността му! Човек трудно се бори сам с институциите, особено когато няма подкрепа дори от "своите хора". Дерзай, Джокович, дано им натриеш носовете на психясалите ковид- истерици!

Отговори
4 3
Бай Пешо от Перник

Бай Пешо от Перник

23.10.2022 | 08:37

трима ковидарски дебила с по няколко бустера са поставили палчета . Смех

Отговори
0 0
Bbc

Bbc

23.02.2022 | 09:59

Нещо за свободата на словото да кажете на великото БиБиСи.

Отговори
12 2

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?