Следвайте ни

Стефан Цветков защити Гришо, каза и за Sofia Open

viber icon

Сърджан Джокович отново изпраща грешно съобщение на целия свят и смятам, че това е неоправдано поведение, категоричен е президентът на българската федерация по тенис Стефан Цветков. Цъфа защити Григор Димитров от нападките на бащата на Новак Джокович - Сърджан. Шефът на родната федерация даде любопитно интервю пред авторитетния френски "Екип", в което разкри още кога се планира да се проведе Sofia Open.

"За мен е срамота. Сърбите са ни братя в Балканите и наши съседи, но Сърджан Джокович отново изпраща грешно съобщение на целия свят и смятам, че това е неоправдано поведение. Не съм запознат с всички факти в случая, но това трябва да спре. Новак е шампион, но изглежда, че част от антуража му не отговаря на стандартите на честната игра, тенис културата и етиката. Сочи с пръст първо по Федерер, а сега и по Григор. Това е напълно недопустимо. Казвам това като член на борда на Международната федерация по тенис. Трябва да спрем това, защото посланието, което изпращаме към децата, към родителите, не е правилно. С Adria Tour Новак искаше от дъното на сърцето си да направи нещо за родината си, за града си, за семейството си, но допусна грешка в анализа. Може да се извини, да се придържа към фактите, но никой не бива да обвинява другиго. Това е много долно поведение. Лош пример, много съм разочарован. Дълго време Сържан обвинява, говори лоши неща за другите и това не бива да бъде толерирано от света на тениса", заяви Цветков. 

"Този случай прави нещата много сложни за всички, но е предупреждение. Ще видим какво ще стане след 3 седмици. Стои въпросът за спазването на протокола от състезатели, които са дали положителна проба по време на турнира. Очевидно това ще се дискутира отново и отново. Трудно е. Никой не разполага с отговор."

"Ще се опитаме да го организираме. Може би през ноември. Това е единственият турнир на Балканите. В този регион с Гърция и Сърбия, ние заслужаваме състезание от такъв ранг. Не е проблем със спонсорите, а въпрос на това колко хора ще могат да бъдат допуснати по трибуните. Никой не може да се нагърби с прогнози", заяви Цветков.

Снимка: LAP.bg
 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?