Стартираха елиминациите на турнира от веригата UTR Pro Tennis Tour в Пазарджик

Завършиха срещите от груповата фаза на турнира от веригата UTR Pro Tennis Tour в Пазарджик. Мачовете се играят на базата на ТК "Фаворит". В надпреварата участват 20 тенисисти. Във всяка група пък се играе всеки срещу всеки във формат 2 от 3 сета. Победителят се класира за полуфиналите, вторите в класирането спорят за разпределение на пето-осмо място и т.н. 

Всеки един от турнирите от веригата UTR Pro Tennis Series е с награден фонд от 20,000 долара, който се разпределя между всички участници в основната схема на съответния турнир. Основен партньор на БФТ и ТК „Фаворит" за домакинството в Пазарджик е Община Пазарджик. Партньори са фирма Рьофикс/ Röfix. и марка за мъжка мода "KigiLi".

Universal Tennis инвестира над 20 милиона долара и дава възможност за 450 събития в годината по цял свят в това число и тригодишен UTR Pro тенис тур. Турнирите са за мъже и жени UTR ранг 200-2000 с иновативен формат, който гарантира по-голяма конкуренция на играчите и парични награди.

Най -добре от българите се представи Пьотр Нестеров. Той постигна четири победи и спечели убедително първото място в група „D". Нестеров обаче няма да вземе участие на полуфиналите заради медицински проблеми.

Адрияно Дженев и Денислав Проданов завършиха на второ място в групите си и продължават борбата за разпределение местата от пето до осмо. Диан Недев и Александър Лазов ще играят за местата от 9-о 12-о. Янаки Милев, Илиян Радулов и Пламен Милушев ще спорят за местата от 13-о до 16-о. Васил Димитров, Владимир Попов и Петър Кърджиев ще играят за местата от 17-о до 20-о.


Резултати от група „A":

Васил Кирков (САЩ) – Янаки Милев 6-1, 6-1

Горазд Сръбляк (Северна Македония)– Александър Брайнин (Украйна) 6-4, 3-6, 6-3

Владимир Попов – почива


Група „B":

Денислав Проданов – Петър Кърджиев 6-0, 6-1

Илиян Радулов – Илия Снитари (Молдова) 3-6, 2-6

Диан Недев – почива


Група „C":

Адрияно Дженев – Янаис Лаурен (Франция) 6-0, 6-1

Васил Димитров – Алексeй Колишник (Украйна) 3-6, 4-6

Пламен Милушев – почива

Група „D":

Александър Лазов – Артус Де Ла Бассетиере (Франция) 4-6, 6-1, 6-3

Валентин Ванта (Румъния) – Юри Джавакаян (Украйна) 7-5, 6-3

Пьотр Нестеров – почива

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?