Спортни таланти на Еврофутбол превземат света

Пета година „Еврофутбол“ посреща новите Спортни таланти на България, като финансира тяхната подготовка, участие в състезания и екипировка. И в момента тече конкурс за набиране на документи от спортисти в индивидуални спортове, който ще приключи на 21.02.2016 г.

Какво се случва със Спортните таланти на „Еврофутбол“ от изминалите години?

Мирослав Кирчев, кану-каяк, два пъти Спортен талант на „Еврофутбол“. 25-годишният русенец попадна сред звездите на своя спорт под вещото ръководство на Ева Пашева. В момента той тренира за Олимпиадата в Рио де Жанейро, където ще представлява България. Постиженията на Миро за 2015 г.: 3-то и 4-то място на Световна купа в Дуисбург; 4-то място на Европейски игри в Баку; 6-о и 7-о място на Световно първенство в Милано.

Денислав Коджабашев, тенис на маса за хора с увреждания, два пъти Спортен талант на „Еврофутбол“. 24-годишният варненец спечели квота за Параолимпийските игри през тази година и в момента се подготвя за своето представяне. Ето и част от неговите постижения за 2015 г.: 1-во място от Световни игри за хора с увреждания в Сочи; 2-ро място от Европейско първенство за хора с увреждания и други.

Ивайло Иванов – джудо, за първи път Спортен талант на „Еврофутбол“ – 21-годишният монтанчанин спечели квота за Рио, а ето и част от неговите резултати през 2015-та: 1-во място Гранд шлем в Абу Даби; 3-то място Гран при, Кингдао (Китай); 2-ро място Европейско първенство до 23 г. в Братислава и много други.

Митко Ценов, лека атлетика, 3000 метра и 3000 метра с препятствия, три пъти избиран от букмейкърската къща за финансиране, в момента е на подготовка в Кения. Постиженията на момчето от Мездра говорят сами за себе си: с два национални рекорда - за юноши старша възраст на 3000 м и за младежи до 23 г. на 3000 м стипълчейз; балкански шампион в същата дисциплина; злато от Европейското отборно първенство в Дъблин и т.н. Митко е едно от големите имена в българската атлетика и най-голямата ни надежда на средни и дълги разстояния. Дано той покаже своя потенциал на Олимпиадата в Бразилия.

Виолета Генчева, джудо, самбо и сумо, два пъти Спортен талант на „Еврофутбол“. 1-во място на Европейското първенство девойки по сумо в Самоков; 3-то място на Световното първенство девойки по самбо в Република Корея; 1-во място на Европейско първенство за жени и за девойки в сумото и др.

Десислава Георгиева, академично гребане, два пъти избирана за Спортен талант на „Еврофутбол“. 3-то място скиф на Световно първенство по гребане за юноши и девойки в Рио де Жанейро; 2-ро място скиф на Европейско първенство по гребане за юноши и девойки в Рачице (Чехия); 1-во място скиф девойки старша възраст на Балканиада по гребане за юноши и девойки в Яши (Румъния) и т.н.

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – „Печелиш и помагаш“, който стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 20 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?