64
Следвайте ни

Шефът на БФТенис избран на престижна позиция в АТР

viber icon

Председателят на българската федерация Стефан Цветков бе избран за член на Европейската група в Борда по турнирите на асоциацията на професионалните тенисисти (АТР). Заедно с него в групата, която се грижи за организацията на всички всички европейски турнири под егидата на АТР, влязоха и други известни и влиятелни имена в световния тенис. 

За свой представител в Борда на АТР групата избра Хервиг Страка (турнирите във Виена и Гщаадт). Останалите членове, освен Стефан Цветков (София), са Рихард Крайчек (Ротердам), Джерард Цобанян ("Мастърс" в Мадрид), Джорджо ди Палермо ("Мастърс" в Рим), Жан-Франсоа Кожол (Марсилия), Жулиен Бутер (Метц), Кристер Хулт (Бастад) и Едвин Вайндорфер (Щутгарт).

Групата има 3-годишен мандат, който започва на 1 януари 2022 г.

Европейската група по турнирите е една от трите такива групи към Борда на АТР, заедно с тази за Северна и Южна Америка, и International, която включва останалата част от света - Азия, Африка и Океания. Под ръководството на тази група се провеждат най-престижните надпревари на Стария континент, сред които четири "Мастърс 1000" (в Мадрид, Рим, Париж и Монте Карло), седем от категория ATP 500 и 19 от ATP 250 (сред тях е и Sofia Open).

Това е поредна важна позиция, която председателят на БФТ Стефан Цветков заема в международните структури. Той е и българинът, заемащ най-високи постове в световните тенис организации. Той е член на Борда на директорите на Международната тенис федерация (ITF) и на Борда на Hopman cup PTY.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?