64

Рекорден брой тимове на Държавно отборно по тенис за мъже и жени

Рекорден брой отбори - 69, ще вземат участие в започналото на базата на ТК "Локомотив" в  Пловдив Държавно отборно първенство по тенис на открито за мъже и жени.

Общо 39 мъжки и 30 женски състава ще се борят за медалите, като четири от тях за на домакините от ТК "Локомотив". Останалите пловдивски тимове, които ще се включат са "Тракия", "Тракия" Пловдив, "Локо 98" и Албена.

"Локо 98" участва с два отбора при мъжете и един при жените. В първия мъжки са включени Янаки Милев, Фердун Шефкедов и Светозар Тодоров. Вторият е съставен от Иван Терзиев, Валери Вълчев и Емил Манчев. В женския състав на "Локо 98" попадат Елена Енчева, Мария-Магдалена Георгиева и Денислава Благоева.

Наградният фонд на надпреварата е 10 хиляди долара, осигурени от ТК "Локомотив".

През следващата седмица клуба ще е домакин на ITF турнир за момчета и момичета до 18 години.

След това състезание сезонът на открито ще бъде затворен с международен турнир за мъже с награден фонд от 20 хиляди долара. На всички тези турнири директор и главен организатор е Георги Чочев. За този сезон над 14 турнири са се провели на кортовете на "Локомотив", което е рекорд.

"Догодина желанието ми е да повишим качеството и броя на надпреварите, като минимум те да станат 17", заяви за "Марица" турнирният директор Георги Чочев, като добави,че продължава  набирането на деца, които искат да тренират в ТК "Локомотив" този сезон.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?