64

Пускат на търг кортовете на "Локомотив" срещу 1135 лв. на месец

Кортовете на ТК "Локомотив" ще бъдат отдадени под наем за срок до 30 години. Това става ясно подписаната от кмета на Пловдив Здравко Димитров заповед за откриване на процедурата. 

Желаещите да наемат тенис базата на "Локомотив" на ул. "Ясна Поляна" (закрита площ 2373 кв. м.) и открита площ (15 585 кв. м.) ще трбява да плащат месечен наем в размер на 1135.20 лева (без ДДС). За периода на отдаване наемателят е длъжен да инвестира в обекта 3 254 000 лева без ДДС за подобряване и поддръжка. 

Условието, което се поставя е предназначението на комплекса да остане спортната дейност (тенис на корт) през целия период на договора.

Търгът ще се проведе на 4 октомври 2022 година от 10.00 часа в Община Пловдив, пл. "Централен" 1, залата на ет. 12.

Според коментари в спортната общност фаворит за спечелването на търга е едноименният ТК "Локомотив" Пловдив, чийто предишен договор за комплекса бе прекратен заради неизпълнени инвестиционни ангажименти. Радликата е, че от няколко месеца в ръководството на клуба са бизнесмените Димитър Златанов от фирма "Лидер" и Александър Асенов от "Хъс". Двамата вече заявиха намерия за сериозни вложения в ТК "Локомотив" и ефективно управление, което да гарантира развитието на базата и спортната дейност.

Припомняме, че преди 3 години Община Пловдив прекрати договора на ТК "Локомотив" за ползването на базата до стадион "Пловдив".  

Тенис клубът с най-дълги традиции под тепетата е наемател на базата от 2002-а, когато в управата му влезе бизнесменът Ангел Стефанов. След изтичането на първия договор е подписан нов контракт през 2012 г. Според клаузите му ТК Локомотив е задължен да инвестира в базата 800 000 лева. С въпросните средства е трябвало да бъда ремонтирана залата, твърдите кортове и трибуните, но това не се случи. 

Специално съставена комисия от Общината е направила оглед на тенис комплекса и е установила, че планираните ремонти не са осъществени, а вложените средства са значително по-малко. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
dimitar

dimitar

01.09.2022 | 20:36

бърза и надеждна банкова кредитна услуга за всички Нашата офшорна банка е международна финансова институция, специализирана в международни споразумения за заеми. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро. Средствата са изплащаеми за период от 1 до максимум 30 години. лихвеният процент е 2,5% на година за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл: [email protected]

Отговори
0 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

01.09.2022 | 17:00

ПРАВИЛНО а и ФЕНОВЕТЕ да се научат да не трошат чупят да не правят скандали боища

Отговори
3 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?