Пловдив с ново тенис бижу ВИДЕО / СНИМКИ

Новото тенис бижу на Пловдив официално отвори врати, след като мащабното строителство на комплекса приключи миналата седмица. С много мерак и упоритост пловдивски бизнесмени вдъхнаха отново живот на занемарения от десетилетие терен на бившите кортове на БДЖ.

Лентата бе прерязана символично от кмета на Пловдив Здравко Димитров, собственика на Атаро клима Атанас Рогачев и вицепрезидента  на федерацията по тенис Георги Крумов. 

"Знам през какви перипетии минаха, за да направят нещо,   което ще остане за поколенията. Състоянието на кортовете беше окаяно. Знам и през какви трудности  преминаха за паветата. Ще доведа на кортовете общинските съветници, които не искаха паветата да бъдат дадени на комплекса. Те бяха скептично настроени дали ще бъдат използвани по предназначение. Има обаче хора с големи сърца, като Атанас Рогачев, които мислят за другите", каза кметът Здравко Димитров. Той добави още, че като градоначалник ще съдейства да се изградят съблекални, тоалетни, паркинг и да се подобри инфраструктурата в района.

"Комплексът повиши и критериите, които градът трябва да има за бъдещето на тениса. Надявам се, той да приема състезатели от най-висока класа", каза  д-р Георги Крумов, вицепрезидент на Българската федерация по тенис.  Треньорът Георги Чочев пък си пожела клубът да роди много млади таланти, сред които и новия Григор Димитров. 

Веднага след прерязването на лентата се изигра и тенис мач между българина Илиян Радулов и румънски състезател. Жребият за полетата, на които играха състезателите, бе хвърлен от кмета Здравко Димитров.

Клубът, който се намира на Младежкия хълм, е изцяло преобразен. Бившата база на БДЖ от окаяни кортове за малко повече от година се превърна в истинско спортно бижу. Занемареният от десетилетие терен е изчистен, направен е и нов дренаж за отводнителната система. 

Ремонтните дейности приключиха в събота и оттогава кортовете не са оставали празни. През уикенда се проведе съзтезание за деца до 10-години. Вече трети ден пък тече международният турнир за момичета и момчета до 16 години, където сили мерят общо 75 състезатели. Умения на корта показват и дъщерята на бизнесмена Атанас Рогачев - Мария Рогачева.

Освен от България за надпреварата са дошли и най-добрите млади надежди на тениса в Беларус, Русия, Израел и Румъния. 

На територията на комплекса са изградени 6 корта, трибуни, от които зрителите могат да наблюдават мачовете, помещение за треньори и помощен персонал. Моравата е от естествена трева, а красивата гледка се допълва от борчетата на Младежкия хълм.

Изградена е и пътека за ускорение и загряване за състезателите, както и мощно осветление 800 лукса, което създава изключително добра видимост при нощна игра.  Инвестицията е в размер на 700 000 лв. и е дело на пловдивските бизнесмени Атанас Рогачев, Антон Челибашки, Иво Ганчев, Христо Христов, Георги Златанов и Милен Христев.

Снимки Атанас Кънев

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Истина

Истина

01.10.2020 | 12:08

Никъде не прочетох в статията колко ще струва билета или картата за Пловдивчани решили да поиграят ТЕНИС ????

Отговори
1 0
ббн

ббн

27.10.2021 | 13:17

няма да има билети, по тези павета ще стъпват само избраните...

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?