Пиронкова: Забавлявам се, тъй като тенисът е игра

Пловдивчанката на осминафинал срещу Ализе Корне

Французойката Ализе Корне ще е съперничка на Цветана Пиронкова на осминафиналите на US Open 2020. Българският мач е в понеделник.

Корне (на снимката) спечели със 7-6(4), 3-2 и отказване поради контузия на Медисън Кийс (САЩ).

Българката и Корне са се срещали досега три пъти в официални срещи и резултатът е в наша полза 2:1. На турнира с награден фонд от 100 хиляди долара в Бордо през 2007 Пиронкова спечели, а година по-късно надигра опонентката си и на твърдите кортове в Щутгарт.

Единственият успех на французойката срещу бившата полуфиналистка от Уимбълдън датира от 2011, когато я победи в три сета в Индиън Уелс (САЩ).

Цветна Пиронкова спечели и шестте сета, които игра в Ню Йорк срещу Людмила Самсонова (Русия), Гарбине Мугуруса (Испания) и Дона Векич (Хърватия).

Цветана Пиронкова говори пред медиите след знаменитата си победа срещу хърватката Дона Векич. 

"Чувството е страхотно! Чувствам се невероятно! Разбира се, малко е неочаквано, но съм супер щастлива. Всичко изглежда същото за мен. Правя това вече 15 години. Имах тригодишна пауза. Някак си израснах. Правя го от дълго, дълго време. Не можеш просто да го забравиш, няма как да се случи.

Този специален ранкинг ти дава допълнителна мотивация, защото не започваш от нулата, както всички виждаме. В един момент си мислех, че не искам да изпускам тази възможност. Ще започна да тренирам и ще дам всичко от себе си, което мога. Знаех, че ще бъде различно този път. Преди всичко се забавлявам, защото тенисът е игра. Интересна, вълнуваща и страхотна игра, с която може да се забавлявате.

Аз съм добра приятелка с Катерина Бондаренко, която е майка на две деца и също се върна в тура, след като роди за втори път. Тя споделя своя опит с мен. Полезно е да има и други майки с теб в тура", сподели вдъхновената от успехите си българка.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?