Пиронкова тръгна с трудна победа в Маями

Цветана Пиронкова прояви невероятна воля за победа и се наложи над представителката на домакините Кейти Макнали в първия кръг от квалификациите на турнира в Маями със 7:6(0), 7:6(4). Двубоят мина през много перипетии и продължи точно 2 часа. Турнирът е от най-високата категория WTA 1000 при жените. 

Пиронкова стартира със сервис, но съперничката ѝ съумя да повече с 40:15, с отлична игра Цвети изравни до 40:40, последва предимство за Макнали, но отново се стигна до равенство. Все пак при поредната си възможност за пробив, Макнали поведе. Във втория гейм на първия сет, Макнали затвърди пробива си и поведе с 2:0, независимо от това, че в един момент Цвети имаше предимство. В третия гейм Пиронкова съумя да вземе подаването си и да намали резултата до 1:2.

Последва пробив в полза на българката и резултатът беше изравнен до 2:2. След спечелен сервис и нов пробив Пиронкова поведе с 4:2 и сякаш наклони везните в своя полза в този първи сет. С експресен гейм резултатът набъбна до 5:2 за Пиронкова. След пет поредни гейма за българската, Макнали все сервиса си в 8-ия гейм и намали изоставането си до 3:5. Последва пробив в полза на американката, която се върна в двубоя и намали изоставането си до 4:5. В 10-ия гейм Пиронкова поведе с 40:30 при сервис на американката, но допусна да бъде обърната и след третия си пореден гейм Макнали изравни резултата до 5:5 в първия сет.

Американката отново проби сервиса на Пиронкова в 11-ия гейм и поведе с 6:5. Пиронкова върна пробива и изравни, за да вкара мача в тайбрек. В него тя беше категорична и спечели със 7:0, за да вземе и първия сет.

Във втория сет Макнали поведе с 1:0 при свой сервис. В следващите два гейма двете взеха подаванията си и резултатът стана 2:1 за американката. Сетът продължи без пробиви - 3:2 за Макнали, за да се стигне и до първия пробив в полза на американката, която поведе с 4:2. Въпреки опитите на Пиронкова да затрудни съперничката в седмия гейм, Макнали затвърди пробива и поведе сериозно с 5:2. В осмия гейм българската спечели и намали резултата до 3:5. В ключов момент за сета българката проби съперничката си и намали изоставането си до 4:5. В 10-ия гейм набързо пловдивчанката спечели и изравни резултата до 5:5. 

Макнали взе подаването си в 11-ия гейм, а в 12-ия пропусна два сетбола, след като Пиронкова изоставаше с 15:40, но се събра и спечели, за да изравни до 6:6 и нов тайбрек. В него българската спечели със 7:4 и спечели сета и мача.

Във втория кръг от пресявките Пиронкова ще играе с победителката от двубоя Мартина Тревисан (Италия) - Олга Говорцова (Беларус).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?