Пиронкова срещу японка в квалификациите за Australian Open

Цветана Пиронкова среща японката Киока Окамура в квалификациите за Australian Open. Жребия за пресявките за първия турнир от "Големия шлем" за годината бе теглен днес. Квалификациите при мъжете и жените започват още утре, като за първи път ще се проведат извън Австралия. Поради сложната обстановка с пандемията от COVID-19 домакин на пресявките ще е Доха. Основната схема на надпреварата стартира на 8 февруари.

Съперничката на Цветана е №238 в световната ранглиста, като двете никога досега не са се изправяли една срещу друга.

При успех 21-вата поставена българка ще се изправи във втория кръг срещу победителката от двубоя между корейката На-Лае Хан и австрийката Юлия Грабер. Във финалния трети кръг за класиране Пиронкова може да играе срещу поставената под №14 и бивша №41 в света Маргарита Гаспарян.

Изабелла Шиникова обаче нямаше късмет в жребия. Тя ще стартира в първия квалификационен кръг срещу поставената под номер 2 французойка Осеан Доден, която е 107-а в световната ранглиста в момента, но е достигала до 46-ата позиция.

Номер 24 Виктория Томова имаше най-голям късмет при жребия от българките и в първия кръг на квалификациите ще играе срещу участващата с "уайлд кард" Шарлът Кемпенер-Поч (Австралия)

Елица Костова пък започва в пресявките срещу Антония Лотнер (Германия).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?